در این مطلب بهترین راهکارهای مدیریت استرس را برایتان شرح خواهیم داد، با ما همراه باشید. استرس یک تجربه ذهنی و جسمی است. برای مثال در زمان تجربه رویدادی خاص که باعث ناراحتی یا نگرانی شما می شود، مثل تماشای یک فیلم ترسناک و صحبت کردن در مقابل یک جمع، کاملا احساس می کنید که ضربان قلب تان شتاب می گیرد، تنفس تان افزایش می یابد و دستانتان عرق میکند. در مقابل تهدید و خطر، بدن ما دچار واکنش می شود و اغلب این واکنش به صورت استرس خود را نمایان می کند. هورمون های بدن شروع به فعالیت می کنند و هدف آن ها آماده کردن بدن برای مواجه با خطر است.

استرس سبب می شود که بدن در حالت آماده باش قرار گیرد. استرس اگر در حد نرمال باشد آسیبی به بدن نمی رساند ولی اگر از حد نرمال بگذرد باعث آسیب های بسیار زیادی برای بدن می شود.

بهترین راهکارهای مدیریت استرس و کاهش آن

1-شناختن علائم

اولین قدم در مبارزه با استرس شناختن آن است. شناخت استرش مزمن بسیار سخت است. سریع عصبانی شدن، کاهش خواب، احساس خستگی، افزایش و یا کاهش اشتها، افزایش مصرف سیگار و یا الکل، بیماری های ناشناخته و… را می توان جزو علائم استرس مزمن دانست. اگر شما علائم ذکر شده را دارید زمان آن رسیده که به فکر گرفتن کمک حرفه ای باشید.


همچنین بخوانید:

چرا صبح ها با استرس از خواب بیدار می شوم؟ 

استرس بر روی کدام عضو از بدن تاثیر می گذارد ؟


2-به زندگی خود فکر کنید!

در طول روز از انجام چه کاری بیشتر خسته می شوید؟ از چه مسائلی بیشتر ناراحت می شوید؟ علل و احساس خود را یادداشت کنید و آن ها را دسته بندی کنید. این مشکلات می توانند با راه حل های عملی حذف شوند.

مشکلات خود را دسته بندی کنید و آنان که فقط به شما مربوط می شوند را در دسته جداگانه قرار دهید. به عنوان مثال مشکلات زناشویی به شما و همسر شما مربوط می شود و مختص شما نیست. دسته بندی مشکلات باعث احساس بهتری در شما می شود زیرا در این صورت کنترل زندگی خود را بر عهده می گیرید.

3-هدف ها و اولویت های خود را مشخص کنید.

فراموش نکنید که همیشه واقع بین باشید و کارهایی انجام دهید که توانایی انجام آن را داشته باشید. این در مورد اهداف شما نیز صدق می کند. اگر مبارزه در یک مورد برای ما بسیار سخت باشد باید نه گفتن را یاد بگیریم. ما باید بر اساس اولویت هایمان زندگی خود را سازماندهی و ساده کنیم. ما نمی توانیم هر مشکلی را در همان زمان حل کنیم، ما نمی توانیم همه چیز را در همان زمان بدست آوریم. به خاطر داشته باشید هیچکس کامل نیست، از خود یا دیگران انتظار بی نقص بودن را نداشته باشید.

4-ورزش کنید.

یکی از بهترین راهکارهای مدیریت استرس ورزش کردن است. بر اساس تحقیقات؛ 20-30 دقیقه پیاده روی بین 3 یا 4 روز در هفته، و یا ورزشی سبک اثراتی مثبت در استرس و افسردگی خفیف دارد. به خصوص ورزش در هوای آزاد تاثیر شگفت انگیزی در روحیه شما دارد.


همچنین بخوانید: ۷ ماده غذایی که باعث کاهش استرس می شوند


5-عادات تغذیه ای سالم

بسیار مهم است که ما با استرس و تأثیرات منفی آن بر سلامتی مان مقابله کنیم. ما به طور فزاینده ای از فست فودها و غذاهای فاسد در فشار و شلوغی زندگی روزانه تغذیه می کنیم. به جای شکر تصفیه شده و غذای آماده برای خوردن، باید سبزیجات تازه را در زندگی ما قرار دهیم. به نظر می رسد سیگار کشیدن و الکل باعث کاهش استرس در کوتاه مدت می شوند، اما تأثیرات فیزیکی و روانی تنش را در بلند مدت افزایش می دهند. کافئین بیش از حد باعث ایجاد علائم فیزیکی مانند تنش در بدن ما می شود.

6-خواب کافی

استرس می تواند مشکلات خواب را ایجاد کند. بعد از یک ساعت مشخص در شب از نوشیدن قهوه، چای و سیگار اجتناب شود و برای یک ساعت قبل از خواب از صفحه نمایش روشن مانند تلفن یا کامپیوتر جلوگیری شود.

7-روابط قوی و داشتن حامی

داشتن حامی مهم است. ما باید مشکلات و احساساتمان را با اعضای خانواده و دوستانمان به اشتراک بگذاریم و برای هر نوع کمک و پشتیبانی از آنها باز باشیم. ما باید آمادگی دریافت انتقاد را داشته باشیم و در مقابل انتقادات سازنده جبهه نگیریم. باید این را قبول کنیم که هر کس با افکار و انتقادات خود قابل احترام است.

8-تفریح کنید.

خنده بهترین پاد زهر برای استرس است. خود را سرگرم کنید و به خود پاداش دهید. در پایان روز بر موفقیت های خود تمرکز کنید، نه شکست هایتان. نسبت به خود بی رحم نباشید. این را فراموش نکنید که هر کس سختی های خود را دارد.

ممکن است به خواندن این مطالب نیز علاقه مند باشید