در این مطلب 7 مورد از آزمایشات مهم برای مردان که حتما باید آنها را انجام دهند را برایتان شرح خواهیم داد، با ما همراه باشید. 

می دانم شما حتی دوست ندارید وقتی مشکلی رخ داده است به پزشک مراجعه کنید، چه برسد به انجام معاینات پیشگیرانه. اما باید بدانید که این معاینات پیشگیرانه باعث می شود بعدا وقت و نگرانی کمتری را در مطلب پزشک بگذرانید.



بسته به سن، سابقه ی خانوادگی و فاکتورهای شیوه زندگی، افراد در زمان های مختلف زندگی خود به آزمایش های مختلفی نیاز دارند. در اینجا یک مرور کلی بر چند مورد از آزمایشات مهم برای مردان خواهیم داشت.

دیابت

در صورتی که وزن سالم داشته باشید و هیچ عامل خطر دیگری برای بیماری (مانند کلسترول بالا یا فشار خون بالا) وجود نداشته باشد، ممکن است به غربالگری دیابت احتیاج نداشته باشید. اما برای بیشتر مردان بالای 45 سال – به ویژه مردانی که اضافه وزن دارند – آزمایش قند خون ناشتا یا آزمایش A1C ایده خوبی است. 

وزارت بهداشت، درمان و خدمات آمریکا همچنین غربالگری دیابت را برای بزرگسالان دچار اضافه وزن در سن کمتر از 45 سال که سابقه خانوادگی دیابت را دارند، توصیه می کند.

عفونت های مقاربتی

حتی اگر سالهاست در یک رابطه ی متعهدانه هستید و تا بحال این آزمایش را نداده اید، ایده ی بدی نیست که اینکار را انجام دهید. بسیاری از عفونتهای منتقله از راه جنسی می توانند سالها تشخیص داده نشوند. به عنوان مثال، افراد می توانند تا 10 سال بدون نشان دادن علائم ایدز (HIV) زندگی کنند.

 همه افراد بین 15 تا 65 سال حداقل یک بار باید از نظر (HIV) بررسی شوند. این امر به ویژه هنگامی که رابطه جنسی محافظت نشده داشته اید یا از داروهای تزریقی استفاده کرده اید مهم خواهد بود.

شاخص توده بدنی BMI

لازم نیست برای فهمیدن شاخص توده بدنی تان که اندازه گیری چربی بدن بر اساس قد و وزن است، از دکتر وقت بگیرید. صرفه نظر از اینکه خودتان این محاسبه را انجام می دهید یا پزشکتان، مهم این است که از این رقم اطلاع داشته باشید.

BMI بین 18.5 تا 24.9 طبیعی محسوب می شود. این می تواند یک فرصت بسیار مناسب برای بحث در مورد رژیم غذایی و ورزش باشد. 

کلسترول

انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که مردان هنگامی که به 20 سالگی رسیدند، میزان کلسترول خود را هر 4 تا 6 سال در میان آزمایش کنند. “مردان نسبت به خانم ها از نظر ریسک بیماری قلبی عروقی در خطر بیشتری قرار دارند و کلسترول بالا اغلب بخش بزرگی از این بیماری هاست.” اما اگر عوامل خطر بیماری قلبی مانند دیابت، مصرف دخانیات یا فشار خون بالا را دارید، بهتر است زودتر و بیشتر دکترتان را ملاقات کنید.



فشار خون

کلسترول یا فشار خون بالا اغلب بدون علامت هستند – اما خوشبختانه، آزمایش فشار خون سریع و بدون درد است. اگر دستگاه فشارخون درخانه داشته باشید که عالیست، در غیر این صورت  کافیست به یک مرکز درمانی مثل اورژانس مراجعه کنید. بعد از 18 سالگی بهتر است هر زمان که پزشک تان را دیدید فشارخون تان را چک کنید.

کولونوسکوپی

بعد از سن 50 سالگی اکثر مردان برای غربالگری سرطان روده بهتر است کولونوسکوپی را انجام دهند. اما کسانی که سابقه ی خانوادگی این بیماری را دارند بهتر است زودتر از 50 سالگی از مزایای این آزمایش بهرمند شوند.

همه از این آزمایش می ترسند – که در آن یک دوربین کوچک داخل مقعد قرار می گیرد و روده بزرگ را برای پولیپ یا علائم دیگر سرطان بررسی می کند – اما باور کنید آنقدرها هم که به نظر می رسد بد نیست.

در واقع بدترین قسمت این آزمایش آمادگی برای آن است. شما باید قبل از انجام این آزمایش روده هایتان را به طور کل خالی کنید. احتمالا مجبور به نخوردن غذاهای جامد به مدت یک تا سه روز، نوشیدن مقدار زیادی مایعات شفاف یا مصرف ملین شوید. و به احتمال زیاد هم در طول آزمایش بیهوشی چند دقیقه ای خواهید داشت تا چیزی حس نکنید. اما خبر خوب این است که اگر پزشک تان به چیزی مشکوک نباشد تا 10 سال دیگر نیاز به انجام این آزمایش نخواهید داشت.



آزمایش پروستات

غربالگری سرطان پروستات یکی از آزمایشات مهم برای مردان است که نسبت به سایر سرطان ها بحث برانگیزتر است، و برخی از مطالعات نشان داده اند که این آزمایشات می توانند گران و غیر ضروری باشند و ممکن است حتی به فرد آسیب بزند. اما همه مردان بالای 50 سال باید حداقل با پزشکان خود در مورد جوانب مثبت و منفی این آزمایش ها صحبت کنند.

در معاینه پروستات از راه رکتوم، پزشک انگشت خود را داخل مقعد می کند تا در صورت وجود توده ها و ناهنجاری ها در پرستات آنها را احساس کند و آزمایش PSA پروتئینی به نام آنتی ژن اختصاصی پروستات را در خون اندازه گیری می کند.

از آنجا که بسیاری از موارد سرطان پروستات بسیار آهسته پیشرفت می کند، برخی از مردان (به ویژه مردان مسن) از درمان تهاجمی بهره نمی برند. تصمیم گیری در مورد غربالگری سرطان پروستات باید تصمیمی باشد که شما با پزشک خود گرفته اید. در ضمن، دانستن علائم پروستات بزرگ مانند: نیاز به ادرار کردن مکرر یا مشکل در ادرار کردن بسیار مهم است – که می تواند از علائم سرطان پروستات باشد.