انیمه attack on titan

دلایلی که برای تماشای انیمه آتک آن تایتان وجود دارند بسیارند، اما در این مطلب میخواهیم پنج دلیل برای تماشای انیمه attack on titan را خدمت تان ارائه دهیم. پس این مطلب برای کسانی است که هنوز تماشای انیمه را شروع نکرده اند و یا میخواهند از عدم اتلاف وقت‌شان اطمینان حاصل کنند ولی اگر این انیمه را تماشا کرده اید باز هم مطالعه این مطلب خالی از لطف نخواهد بود.


همچنین بخوانید: ترتیب تماشای سری Attack on titan


انیمه attack on titan از محبوب ترین و باکیفیت ترین و حتی در بعضی نظرسنجی های معتبر، برترین انیمه تاریخ است. البته مانگای آن هم بسیار محبوب است و در واقع با محبوبیت مانگای آن بود که ساخت انیمه سریالی آن هم کلید خورد. مانگای نوشته شده توسط “ایسایاما هاجیمه” در چندین میلیون جلد به فروش رسیده است و از این لحاظ جزو برترین مانگاهای تاریخ است.

انتشار این انیمه از سال 2013 شروع شد و همراه با آن تا به امروز مورد تحسین دائمی منتقدان و تماشاگران قرار گرفته است و به حدی پیش رفته که عده کثیری از افراد در سراسر جهان عاشق این دنیای بی رحم و به دور از کلیشه شده اند. تاکنون 4 فصل از این انیمه منتشر شده است که فصل چهارم آخرین فصل انیمه خواهد بود. پس بدون معطلی به سراغ پنج دلیل برای تماشای انیمه attack on titan میرویم.

5- موسیقی متن

یکی از دلایل تحسین انیمه attack on titan همواره موسیقی متن بی نظیر آن بوده است. “E.M.A” (نام یکی از ترک های موسیقی انیمه)، به عنوان قطعه آهنگ زمینه ای شناخته میشود که میتواند یک لحظه در انیمه را 10 برابر حماسی تر کند. بنابراین جای تعجب ندارد که این چنین، موسیقی های این مجموعه انیمه با هم ترکیب شده اند.


همچنین بخوانید: 

موسیقی متن فصل اول انیمه Attack on Titan را گوش کنید ! 

موسیقی متن فصل دوم انیمه Attack on Titan را گوش کنید !

موسیقی متن فصل سوم انیمه Attack on Titan را گوش کنید !


سازنده موسیقی این مجموعه انیمه، “هیرویوکی ساوانو” همچنین به خاطر تولید موسیقی متن انیمه های: “kill la kill” و “blue exorcist” شناخته میشود اما انگار تمام دانش و مهارتش را وقف تولید انیمه حمله به تایتان کرده است. شهرت وی آنچنان زیاد شده است که مخاطبان غربی صنعت انیمه به او لقب “هانس زیمر انیمه ها” را داده اند بنابراین جای تعجب نیست اگر پس از تماشای یکی از قسمت های این انیمه به دنبال نام قطعه استفاده شده در آن در گوگل باشید. بعضی از مهم ترین و خاطره انگیز ترین قطعه های موسیقی این انیمه عبارت اند از: “Rittai Kidou”، “Reluctant Heroes”، “The first opening”، “E.M.A”.

4- انیمیشن

“انیمیشن” در انیمه ها یکی از بخش های فنی فوق العاده مهمی است که اگر عملکرد خوبی داشته باشد، مسیر خود را برای محبوبیت هموار کرده است. انیمیشن در انیمه attack on titan از همان سال 2013 میلادی که منتشر شد جزو باکیفیت ترین و بهترین، در بین تمام انیمه های حاضر در آن سال بود. زیرا استودیو “ویت” و “پروداکشن آی جی” با ترکیب انیمیشن های سنتی و تکنولوژی “CG”، توانسته بودند شکل خاصی به این انیمه بدهند.

این انیمه از تمام جنبه ها سرآمد بود (و هم اکنون نیز هست)، از روشنایی های کم و زیاد در محیط های باز و بسته گرفته تا سایه زنی و جزییات بسیار بالا در تک تک دقایق مجموعه. انیمیشن در انیمه حمله به تایتان یکی از بهترین ویژگی های آن است که سطح انیمه را از لحاظ بصری در قله انیمه های حال حاضر قرار میدهد. برای اثبات این موضوع کافی است که فقط به نحوه ظراحی و ریزه کاری های تایتان عظیم الجثه یا غول پیکر نگاهی بیاندازید، از بخارهایی که هرلحظه فوران میکنند و ظاهری فوق العاده ترسناک به آن میدهند تا طراحی فیزیکی آن. درواقع این تایتان از بعضی لحاظ یکی از نمادهای این انیمه است و وقتی میگوییم نماد، پس قطعا انیمیشن و طراحی این تایتان به حدی خوب بوده که اینچنین در تمام پوستر ها و فن آرت ها ردپای این تایتان دیده میشود.


همچنین بخوانید: بهترین دیالوگ های انیمه Attack on Titan! برای زنده ماندن باید مبارزه کرد!


انیمیشن در حمله به تایتان فقط کارکرد بصری و زیبایی شناسانه ندارد، بلکه یکی از دلایل اینکه اتمسفر این انیمه تا این حد خفقان آور از اّب درآمده نیز، مربوط به انیمیشن آن میشوند. از طراحی عجیب کارکرد شمشیر های سربازان تا نحوه جنگیدن دو تایتان با یکدیگر که روی کاغذ اگر این ایده جنگ بین دو تایتان فوق العاده جذاب است اما با یک انیمیشن بد نه تنها از لحاظ اکشن و تمپو، سکانس فرومیریزد و اصطلاحا خراب میشود بلکه آن مبارزه نفسگیری که ما انتظار داریم نیز هیچوقت محقق نمیشود. در مجموع یکی از دلایل تماشای این انیمه فقط همین انیمیشن های روان و بالاتر از استاندارد جهانی است که این مورد در فصل چهارم به لطف شجاعت استودیو “MAPPA”به اوج خود رسیده است.

بهترین والپیپرهای انیمه Attack on Titan

3- شخصیت ها

اگر شما یکی از طرفداران سریال مشهور شبکه HBO، یعنی “بازی تاج و تخت” هستید، یکی از مشهور ترین و مشابه ترین آثار هنری به این سریال، انیمه حمله به تایتان است. درواقع بد نیست بدانیم “ایسایاما هاجیمه”، خالق انیمه حمله به تایتان، از بعضی از مهم ترین ویژگی های کتاب های “نغمه یخ و آتش” اثر “جرج آر آر مارتین” را در ساخت این انیمه الهام گرفته است. درواقع اگر در دنیای ساخته شده توسط جرج آر آر مارتین، همه چیز بی رحم باشد در دنیای ساخته شده توسط ایسایاما هاجیمه نیز به همین شکل است. در این دنیا یا می برید یا میمیرید.

دنیای ساخته شده توسط ایسایاما هاجیمه اما فقط به واسطه الهام گرفتن باکیفیت نشده است، بلکه آنچنان هویت مستقل و عظیمی دارد و آن قدر جزییات در این دنیا وجود دارد که حتی ایده اضافه کردن بعضی از هیجان انگیز ترین ویژگی های نغمه یخ و آتش نیز در برابر آن کسل کننده به نظر میرسد. بنابراین اگر با شخصیت های سریال ارتباط برقرار کردید یا یکی از شخصیت ها مسیر محبوب شدن را به واسطه اعمالش در پیش گرفت باید منتظر رخ دادن اتفاق ناخوشایندی برای وی باشید.


همچنین بخوانید: بهترین انیمه‌های شبیه Game of Thrones که حتماً شما را میخ‌کوب خواهند کرد! بخش اول


در دنیای ساخته شده توسط ایسایاما هاجیمه هر شخصیت پیشینه و گذشته مخصوص یه خودش را دارد، هر شخصیت طرز فکر و رفتار منحصر به فرد خودش را دارد، هر شخصیت، مستقل از دیگری است، اشتباهات خودش را دارد و نحوه جبران اشتباهاتش نیز با هیچ شخصیت دیگری مشابه نیست. هر شخصیت در این انیمه نقاط ضعف و قوت خودش را دارد بنابراین اگر “ارن” از هر لحاظ به “میکاسا” نزدیک ترین شخص است اما این باعث نمیشود تا هر دو آنها نقاط ضعف یکسانی داشته باشند. به عنوان مثال اگر ارن بیش از حد احساساتی است اما از طرف دیگر میکاسا، اگرچه بی احساس نیست، اما همواره ارن را از دردسر هایی که با همین نقطه ضعفش درست میکند نجات میدهد. درواقع میکاسا در سخت ترین شرایط منطقی تر است (البته اگر قضیه درباره ارن نباشد).

ایسایاما هاجیمه در مصاحبه ای در مورد چگونگی خلق شخصیت محبوب لیوای میگوید:

مصاحبه‌گر: محبوب ترین شخصیت دنیایی که ساختی کاپیتان لیوای هست، آیا یک روزی رو میدیدی که همچین چیزی اتفاق بیافته؟

ایسایاما: من به طور اتفاقی این شخصیت را خلق کردم! و مسلما میدانستم که ممکن است چنین اتفاقی رخ دهد. بعدش “واچمن” رو دیدم و شخصیت “Rorschach” توی اون من رو حسابی درگیر کرد و من بالاخره تصمیم گرفتم که “آره، منم همچین چیزی میخوام”. پس اون کاراکتر رو با چیزی که خودم میخواستم نرکیب کردم.


همچنین بخوانید: تاپ فایت ؛ 5 تا از بهترین مبارزات لیوای آکرمن در انیمه Attack On Titan


بهترین والپیپرهای انیمه Attack on Titan

2- غیر قابل پیش‌بینی بودن

دیگر مسئله ای که دیدن انیمه حمله به تایتان را واجب میکند، غیر قابل پیش بینی بودن آن است. درواقع در این انیمه خبری از “قهرمانان در نهایت زنده میمانند یا پیروز میشوند” نیست. این را از افرادی بپرسید که انیمه را تماشا کرده اند و آنها قطعا به شما میگویند که هر پیروزی در این انیمه برای شخصیت ها بهای گزافی هم دارد. درواقع مانند زندگی واقعی، در این انیمه هم مهم نیست چقدر برای حوادث آماده اید و یا چقدر توانایی برای حل مشکلات دارید، شما نمیتوانید زندگی (این انیمه) را پیش بینی کنید. به همین راحتی.

این انیمه نمیترسد تا در خلاف جهت آب شنا کند، و همچنین کمی بیشتر اشک شما را جاری کند. درواقع ایسایاما میخواست در پایان مانگا، تمام شخصیت ها کشته شوند (درست مانند داستان “مه” از “استیفن کینگ”) اما محبوبیت غیرقابل مهار مانگا این اجازه را به او نداد. درواقع در جای جای لحظات سریال عنصر غافلگیری نهفته است و استفاده استادانه از این عنصر در انیمه است که باعث میشود فضاسازی بی نظیری هم داشته باشد. شما هیچ وقت نمیتوانید پیش بینی کنید که لیوای کی خواهد مرد یا پشت دیوارها چه چیزی نهفته است. در هر لحظه شخصیت ها به دنبال سرنخ هستند و مثل ما که انیمه را تماشا میکنیم آنها نیز هیچ ایده ای درباره اینکه پشت دیوارها چه چیزی است ندارند. غیرقابل پیش‌بینی بودن در این انیمه از اصلی ترین دلایل قدرت بی اندازه آن در مدیوم انیمه است.


همچنین بخوانید: بهترین انیمه‌های شبیه Attack on Titan که حتماً باید آنها را تماشا کنید ! بخش اول


موسیقی متن فصل سوم انیمه حمله به تایتان Attack on Titan

1- اتمسفر

انیمه حمله به تایتان شاید در کنار انیمه “Monster”، اتمسفریک ترین انیمه های جهان باشند. کاری که کارگردانان و تیم طراحی هنری این انیمه انجام داده اند در یک کلام خارق العاده است. درواقع اتمسفر و فضاسازی این انیمه با ما کاری میکند که تا مدت ها اپیزود وحشتناک “قهرمان” (یکی از برترین اپیزودهای تاریخ هنر هفتم از نگاه Imdb) را از یاد نبریم.

تازه اینها فقط اپیزودهای موخر این انیمه هستند و اگر بخواهبم از اپیزودهای اولیه صحبت کنیم، داستان از همان قسمت اول شروع میشود. وقتی که تایتان عظیم الجثه دیوار را برای ورود دیگر تایتان ها تخریب میکند. از همان ابتدایی ترین دقایق انیمه تا لحظه رخ دادن این اتفاق یک جور استرس و اضطراب در فضای انیمه حس میشود که بی دلیل هم نیست.

درواقع از همان اپیزود اول جو نامطمئن و خفقان آوری در سراسر دنیای انیمه حکم فرما میشود که بهترین فیلم های ترسناک هالیوودی چندسال اخیر هم به پای آن نمیرسند. از لحظه ای که ارن در قسمت اول با آن اتفاق ناگوار مواجه میشود تا همین اپیزود تازه منتشر شده همین هفته یک جور ترس زیرپوستی عمیق بر انیمه حاکم است. از وقتی که ارن و دوستانش تصمیم میگیرند تا به تیم تحقیقات ورای دیوار ملحق شوند تا هنگامی که ارن و میکاسای واقعا کم سن و سال طی سکانسی بینظیر از جسدهای گروه های اکتشاف قبلی دیدن میکنند.


همچنین بخوانید: نگاهی به تئوری های فصل آخر انیمه Attack On Titan ؛ ویدیو اختصاصی


بنابراین وقتی ما به عنوان مخاطب این صحنه را تماشا میکنیم، خود به خود احساس بدی به ما دست میدهد. اینکه گروهی آنقدر شجاع باشند تا ورای دیوارها برای مردم درون دیوار اطلاعات جمع کنند یک واقعیت دلهره آور است و اینکه ندانیم پشت آن دیوارها چه خبر است و چرا و از کجا این موجودات کریه می آیند هم یک واقعیت دیگر.

انیمه حمله به تایتان هرچقدر که در به قتل رساندن شخصیت های محبوب بی رحم باشد و هر چه قدر هم که دنیای بی رحمی داشته باشد، همانقدر هم در دادن اطلاعات بی رحم است. بالاخره داریم درباره انیمه ای حرف میزنیم که راز انبار پدر ارن و داستان کلید همیشه همراه ارن به یکی از کلافه کننده ترین و شیرین ترین معماهای زندگی مان تبدیل میشود. حالا در این بین عده ای با کنترل کردن خودشان منتظر فصل های بعدی میماندند و عده دیگری همچون من آنقدر این راز برایشان عذاب آور شده بود که به خواندن مانگا روی آوردند.

در صورت علاقه می‌توانید کانال نماشای، کانال یوتوب و کانال اینستاگرام مجله وارونه رو دنبال کنید!

انیمه حمله به تایتان در ارائه فضاسازی همواره تردید برانگیز و دلهره آور رودست ندارد. از اپیزودهایی که حتی خود من نیز هیچ وقت نمیخواستم جای شخصیت های آنها قرار بگیرم گرفته تا لحظاتی که شخصیت های اصلی فقط یک قدم تا تکه پاره شده در دهان تایتان ها فاصله دارند. در بعضی از لحظات انیمه که کم هم نیستند فضاسازی کاری با مخاطب میکند تا هرچقدر هم که شخصیت ها دوست داشتنی و انسانی باشند باز هم هیچ کس نخواهد پایش را در چنین دنیایی بگذارد.

بالاخره همه ما میخواهیم که در دنیای ابرقهرمان های مارول و دی سی زندگی کنیم و جای آنها باشیم، ولی آیا کسی میخواهد تا به جای یکی از سرباز هایی که در دستان یک تایتان، در آستانه تکه پاره شدن است قرار بگیرد؟ خب هیچ کس نمیخواهد. این انیمه کاری با شما میکند تا جهنمی را که سربازان در آن زندگی میکنند را با پوست و استخوان خود درک کنید.

انیمه حمله به تایتان فقط یکی از برترین انیمه های تاریخ نیست بلکه شاید بهترین سریال فانتزی تاریخ، بهترین سریال ترسناک تاریخ، بهترین سریال با شخصیت های بی نهایت انسانی و واقعی و در نهایت یک اثر هنری تمام و کمال است.

در نهایت این تصمیم شما است که به تماشای آن مشغول شوید، اما این نصیحت را از طرف تمام انیمه دوستان بپذیرید که با عدم تماشای این انیمه خود را از چندین ساعت آدرنالین خالص و کلاس درس خلق یک اثر هنری محروم خواهید کرد.

نظر شما چیست؟ مثل همیشه آن را با ما درمیان بگذارید.

می توانید بررسی قسمت به قسمت فصل سوم انیمه اتک آن تایتان و همچنین بررسی قسمت به قسمت انیمه حمله به تایتان را در مجله وارونه بخوانید و تماشا کنید.