چای و سیگار دو دوست همیشگی !!!

بر اساس گفته پروفسور Yüksel Gümürdülü ، مصرف همزمان چای و سیگار بسیار خطرناک است و بسیاری از سرطان های موجود به دلیل مصرف این دو ماده با یکدیگر است. بر اساس گفته وی سرطان مری ،یکی از سرطان های نادر است که متاسفانه بسیار دیر خود را نشان می دهد.سرطان مری در رتبه ششم سرطان ها قرار دارد  و یکی از علائم آن سخت بلعیدن غذا است.کسانی که سیگار را با چای مصرف می کنند در معرض ابتلا به این سرطان قرار می گیرند.

بر اساس گفته پروفسور Yüksel Gümürdülü،  این نوع سرطان در مردان بیشتر از زنان دیده می شود و ریسک ابتلا به این بیماری در بازه سنی 50-70 سال بیشتر است.این سرطان از طریق آندوسکوپی قابل تشخیص است.

سرطان مری چیست ؟

سرطان مری مربوط به ایجاد یک تومور سرطانی (بدخیم) در ناحیه مری است. در حقیقت مری لوله‌ای است که غذا را از دهان به معده منتقل می‌کند. این نوع سرطان در بافت‌های داخلی مری ایجاد می‌شود (لوله عضلانی که از طریق آن غذا از گلو به معده منتقل می‌شود). دو نوع سرطان مری وجود دارد که عبارتند از سرطان سلولی سنگ فرشی (سرطانی که در سلول‌های سنگ فرشی مری ایجاد می‌شود) و آدنوکارسینوم (سرطانی که در سلول‌ها شروع شده و باعث ترشح ماده‌های مخاطی و سایر مایع‌های احتمالی می‌شود) می‌باشد. سرطان نوع آدنوکارسینوم رایج‌ترین سرطان مری در بین افراد مبتلا است.


همچنین بخوانید:6 قانون طلایی برای پیشگیری از سرطان ریه


سرطان مری دارای علائم زیر است :

1- سختی بلعیدن هنگام مصرف مواد غذایی جامد

2- درد معده و کاهش وزن

3- سوزش و درد در ناحیه قفسه سینه، مشکل صدا

4-رفلکس معده ،خونریزی ،سرفه ،احساس خستگی

علت

یک تومور سرطانی از یک سلول غیر عادی ایجاد می‌شود. علت دقیق اینکه چرا یک سلول سرطانی می‌شود مشخص نیست. در این رابطه تصور می‌شود بعضی آسیب‌ها یا تغییرات خاص ایجاد شده در ژن‌های یک سلول باعث ایجاد این مشکل می‌شود. این مشکل باعث می‌شود سلول غیر عادی شده و تکثیر آن از کنترل خارج گردد.

در بسیاری از افراد سرطان مری بدون هیچ دلیل مشخص ایجاد می‌شود. به هر حال، عوامل ریسک خاص می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان گلو را افزایش دهند که این عوامل شامل موارد زیر هستند:

  • بالا رفتن سن: این نوع سرطان در بین افراد مسن بیشتر مشاهده می‌شود. اکثر موارد ابتلا به این بیماری در بین افراد بالاتر از 50 سال وجود دارد. این نوع سرطان همچنین رواج بیشتری در بین مردان دارد.
  • تغذیه: رژیم غذایی احتمالاً یک عامل موثر در ابتلا به این بیماری است. رژیم‌های غذایی پر چرب احتمالاً می‌توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند و مصرف حجم زیادی از میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد. چاقی فرد نیز می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد.
  • سیگار کشیدن
  • بازگشت اسید معده (رفلکس معده): بیماری رفلکس معده به مری در بعضی افراد به صورت عادی مشاهده می‌شود و می‌تواند باعث التهاب انتهای مری شود. به هر حال، لازم به ذکر است که احتمال ابتلا به سرطان به خاطر این مشکل پایین است و این مشکل در اکثر موارد باعث ابتلا به سرطان نمی‌شود.
  • ابتلا به مری بارت: اصطلاح مری بارت نشان دهنده بیماری است که در آن سلول‌های انتهای مری دچار تغییر می‌شود. در بسیاری از موارد این مشکل مربوط به التهاب بلند مدت این سلول‌ها در نتیجه رفلکس اسیدی معده است.
  • مصرف سیگار و نوشیدنی های گرم (چای ،قهوه ،….)

حتما بخوانید:تاثیر یک نخ سیگار در روز روی بدن چگونه است؟ آیا مضر است؟


تشخیص

  • آندوسکوپی: در زمان آندوسکوپی، دکتر یک لوله میان تهی را که مجهز به یک دوربین است (اسکوپ) را از گلوی شما پایین می‌فرستد و وارد مری می‌کند. با استفاده از آندوسکوپی پزشک وضعیت بافت مری شما را بررسی می‌کند و به دنبال ناحیه‌هایی می‌گردد که سرطانی شده یا دچار التهاب می‌باشد.
  • نمونه برداری: پزشک شما ممکن است از یک اسکوپ مخصوص استفاده کرده و آن را به داخل مری شما وارد کند تا به این ترتیب بتواند یک نمونه از بافت‌های مشکوک به سرطان تهیه کند (نمونه برداری). این نمونه از بافت‌ها در ادامه برای آزمایشگاه ارسال می‌شود تا با بررسی آن وجود هر گونه سلول سرطانی در آن مشخص شود.

مراحل پیشرفت بیماری

هنگامی که ابتلای فرد به سرطان مری تشخیص داده شد، پزشک شما سعی می‌کند میزان (مرحله) پیشرفت سرطان در بدن بیمار را مشخص کند. انجام این کار می‌تواند به تعیین روش درمان سرطان مری کمک فراوان کند. آزمایش‌های مورد استفاده برای تشخیص مرحله پیشرفت سرطان شامل سی تی اسکن و برش نگاری با گسیل پوزیترون (PET) است. مراحل پیشرفت سرطان مری شامل موارد زیر است:

  • مرحله 1. این مرحله از سرطان در لایه‌های سطحی سلول‌های مری بیمار مشاهده می‌شود.
  • مرحله 2. این مرحله از سرطان به لایه‌های عمیق‌تر مری نفوذ کرده و می‌تواند غدد لنفاوی نزدیک مری را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.
  • مرحله 3. این مرحله از سرطان به عمیق‌ترین لایه‌های دیواره مری نفوذ کرده و بافت‌ها یا غدد لنفاوی بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • مرحله 4. در این مرحله سلول‌های سرطانی در سایر اعضای بدن بیمار نیز پخش می‌شوند.

درمان

روش های درمان را می توان به 3 دسته بندی مانند جراحی، رادیولوژی و انکولوژی طبقه بندی کرد.جراحی در مراحل اولیه بسیار موفق است. با این حال، اگر سرطان به بافت های اطراف نفوذ کند، استنت گذاری با رادیوتراپی و شیمی درمانی انجام می شود. “

ممکن است به خواندن این مطالب نیز علاقه مند باشید