استعداد یابی کودکان 

چگونه استعدادهای کودکمان را شناسایی کنیم و آن ها را به مسیر درست هدایت کنیم؟ کودکان ما با ارزش ترین دارایی های ما در زندگی هستند و مسئولیت موفقیت آن ها تا حدود زیادی با ما در ارتباط است. شناسایی استعدادهای کودکمان می تواند به ما کمک کند تا آن ها را به مسیر درست هدایت کنیم. چگونه استعدادهای کودکمان را شناسایی کنیم ؟

هر پدر و مادری می خواهد نقاط ضعف و قوت فرزند خود را ببیند و آن ها را  توسعه دهد. گاهی اوقات بعضی از کودکان به طور نا خود آگاه به سمت استعدادهای خود هدایت می شوند، گاهی اوقات نیز بسیاری از کودکان به راهنمایی نیاز دارند تا استعدادهای خود را بشناسند. فرصت ها برای بهبود توانایی های کودکان به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

در گذشته فعالیت های محدودی برای کودکان مانند کلاس های کلاسیک ورزشی و یا موسیقی وجود داشت امروزه با پیشرفت علم فعالیت های متنوعی مانند یوگا کودکان، روباتیک و … وجود دارد. شاید شما نیز علاقه داشته باشید کودک شما در یکی از این رشته ها فعالیت کند اما این امر نباید اجبار باشد.


همچنین بخوانید: تمام آنچه که باید درباره ی اضطراب جدایی در کودکان بدانید!


چگونه استعدادهای کودکمان را شناسایی کنیم ؟

-هنگام بازی کردن حرکات کودک خود را به دقت بررسی کنید. انتخاب اسباب بازی های مورد علاقه او شما را در این زمینه راهنمایی خواهد کرد. به عنوان مثال کدام اسباب بازی ها را ترجیح می دهد اسباب بازی های که به مهارت دست نیاز دارند و یا اسباب بازی های هوشی و یا اسباب بازی های ریتمیک؟

-اگر می خواهید او را به دوره آموزشی بفرستید، حتما در این مورد با او صحبت کنید و نظر او را بپرسید. تعویض کردن کلاس های آموزشی در ابتدا امری کاملا طبیعی است و یک فرآیند آزمون و خطا است.

-در مورد شغل پدر و مادر خود با فرزندتان صحبت کنید و نظر او را در این زمینه بپرسید. سعی نکنید فرزند خود را به کاری مجبور کنید.

-به انتخاب های متنوع بدهید تا قدرت انتخاب داشته باشد. به عنوان مثال برای او  اسباب بازی های متنوع مانند ماشین، عروسک، بازی های فکری و موزیک و … انتخاب کنید و به انتخاب او دقت کنید.

-اجازه دهید کودکتان اشتباه کند. اگر او را به خاطر اشتباهاتش تنبیه کنید باعث سرکوب اعتماد به نفس وی می شوید. همیشه کودک خود را تشویق کنید.

-متاسفانه مقایسه کردن در فرهنگ ما رایج است و گاهی اوقات والدین فکر می کنند با این کار می توانند به کودک خود انگیزه دهند. مقایسه کردن کودکتان با دوست او باعث می شود احساس عدم کفایت داشته باشد و در بزرگسالی با مشکلات شدید اعتماد به نفس مواجه شود.

-سعی کنید در تربیت کودک تان، گذشته خود را فراموش کنید. کودک شما نباید براساس گذشته شما تربیت شود.

هدف شما این نیست که آن را به فعالیت هایی که ترجیح می دهید هدایت کنید، بلکه  باید پتانسیل و استعداد های او را کشف کنید. او فقط در هنگام طراحی مسیر خود به یک راهنما خوب نیاز دارد. بزرگترین دستاورد کودک که می تواند تصمیم های خود را برای آینده انتخاب کند، انسانی مستقل و با اعتماد به نفس است.

در ادامه بخوانید :

اثرات منفی کتک زدن کودکان و ۳ راهکار برای جلوگیری از آن

والدین خودشیفته چه تاثیری روی کودکانشان می گذارند؟