انیمه نبرد با تایتا‌ن‌ها Attack on Titan چه شباهت‌هایی با دنیای سیاسی و جنگی دوران جنگ‌های جهانی دارد؟

درود بر همه شما دوستان. با مطلبی دیگری از بخش انیمه مجله وارونه، در خدمت شما هستیم. در این مطلب از دانستنی‌های انیمه‌ای مانگایی قراره نگاهی داشته باشیم به شباهت انیمه Attack on Titan با جنگ جهانی دوم البته یه نکته هم بگم که مقایسه کردن اتک آن تایتان با جنگ‌های جهانی براساس مقاله یا نظر شخصی مثل خود هاجیمه ایسایاما نویسنده اتک نیست. بلکه به شخص اومدم و از یه سری دیدگاه خاص، ارتباطات ممکن از نظر خودم رو مورد بررسی قرار دادم.

حرف از شباهت Attack on Titan با جنگ‌های جهانی از خیلی وقت پیش بوده. اما بعد از پخش فصل جدید و اپنینگ سبک جنگ‌های جهانی، به مرور بین مخاطبان نظریه‌های بیشتری از این ارتباط دیده می‌شه. ولی همونوطر که گفتم ایسایاما چیز دقیقی از این ارتباط نگفته یا حداقل من نشنیدم. واسه همین نظریه‌های اثبات نشده زیادی بین مخاطبان وجود داره. هرکدوم هم با توجه به یک سری اطلاعات تاریخی، فلسفی بدست اومدن که گاهی یکدیگر رو نقض می‌کنند!

خرید انواع محصولات انیمه ای از فروشگاه وارونه

مثلاً می‌شه گفت الدیایی‌ها نمادی از متفقین هستند، هم نمادی از متحدین. حتی جنگ‌های مرتبط با چین یا مسائل مختلف هم با کمی تغییر دید، میشه به اتک ربط داد. فقط چون نمی‌شه همه رو آورد، تعدادی رو بر طبق چیزی که از انیمه یا به طور دقیق‌تر هرچی تا قسمت هشتم Attack on Titan دیدم و شنیدم، مورد بحث قرار دادم. ممکنه همه این‌ها پس از پایان انیمه، ارزشش رو از دست بده، اما هیچی بهتر از مورد بحث قرار دادن یک انیمه در مسایل خاص، نیست.


در ادامه بخوانید



کلیت جنگ‌های جهانی دوم چه چیزی بود؟

خلاصه جنگ جهانی متحدین شباهت Attack on Titan

خوب بیایم یه پرداختی داشته باشیم به اتفاقات جنگ‌های جهانی یا به قول معروف، جنگی برای پایان همه جنگ‌ها! این جنگ بزرگ بین متفقین و متحدین رخ می‌ده! گروه متفقین عضو زیاد داره، ولی اعضای اصلی همون فرانسه، آمریکا، بریتانیا و شوروی هستش. البته چین هم جزو متفقین حساب می‌شه، اما برای پرداخت بهتر، جدا از سایر متفقین بهش می‌پردازیم. گروه متحدین هم چندتایی هستند، ولی اصلی‌ها ژاپن، آلمان و ایتالیا هستش.

علت اصلی جنگ هم، ناراضی بودن متحدین از وضعیت خودشون هست. از یه طرف تمام کاسه کوزه جنگ جهانی اول سر آلمان خالی شد! به طوری که اقتصاد و وضعیت مردم‌ش به فنا رفت! ایتالیا پس از جنگ جهانی اول، توسط سایر اعضای متفقین نادیده گرفته شد. ژاپن علاوه بر دلیل مشابه ایتالیا، قصد حکم‌رانی کامل بر چین و آسیای شرقی رو داشت. اما آمریکا اون رو به شدت تحت فشار گذاشته بود که این کار رو نکنه!

نتیجه جنگ جهانی دوم چگونه رقم خورد؟

در ابتدای جنگ، متحدین با استفاده از تکنولوژی نظامی بالای خودشون و تاکتیک حمله سریع، فرانسه رو تسخیر میکنند! بریتانیا رو به جزیره خودش عقب میرونند! از غرب به شوروی حمله‌ور میشن! به طور همزمان در اقیانوس آرام، با آمریکا وارد جنگ میشن! به جنوب شرق آسیا و شمال آفریقا می‌تازند! تا سال دوم جنگ هم پیروزمندانه پیش میرفتند! اما با قدرتمند شدن شوروی یا به طور دقیق‌تر تمهیدات جوزف استالین، وارد شدن کامل آمریکا به جنگ و بیداری ملت‌های تسخیر شده، دیگر تاکتیک حمله سریع و تکنولوژی برتری برای متحدین وجود نداشت!

چراکه متحدین در نظر داشتن که به سرعت جنگ رو به اتمام برسونن. اما با وجود مشکلات نام برده، آماده نبودن برای یک جنگ طولانی و همچنین ضعف در منابع، اقتصاد و جمعیت نسبت به گروه بزرگ متفقین نتوسنتن اون طور که باید جنگ رو پیش ببرند! در نتیجه نیورهای محور کم‌کم عقب رونده می‌شن و در سال چهارم، جنگ جهانی دوم با شکست متحدین به اتمام می‌رسد!


الدیایی‌ها نماد متفقین


امپراتوری بریتاینا

دانکریک

در داستان انیمه Attack on Titan گفته می‌شه که مارلی‌ها با کمک دست‌های پشت پرده، قدرت پیدا می‌کنن و عمده الدیایی‌ها رو به سمت جزیره پارادیس عقب می‌رونند. یا به طور دقیق‌تر الدیایی‌ها و شاه‌شون به سمت جزیره فرار می‌کنند. ولی مارلی‌ها به نظر مانع اینکار نشدن! اگر فرض کنیم که از تحدید شاه فریتز ترسیدند و نخواستن وارد جنگ کامل بشن، احتمالاً درست گفتیم. اما این تحدید توخالی بود و اگر مارلی‌ها به جنگ کامل می‌رفتند، شاید پیروزی بزرگی به دست می‌آوردند و خیلی از مشکلات فعلی‌شون وجود نداشت!

به طور مشابه در جنگ جهانی دوم، هیتلر وقتی به فرانسه حمله می‌کنه. اوج نیروهای متحد اون زمان فرانسه و انگلستان رو در دانکریک محاصره می‌کنه. اما دستور حمله نمی‌ده. هنوز هم که هنوزه کسی نفهمیده که چرا دستور حمله نداد!

فیلم دانکریک Dunkirk اثر کریستوفر نولان روایت‌گر چگونگی فرار سربازان متفقین از دانکریک، رو توصیه می‌کنم حتما ببینیدش!

احتمالات زیادی برای فرمان حمله نکردن توسط هیتلر هست. ولی محتمل‌ترین، ترس هیتلر از نیروی دریای انگلستان هست. چون آوازه نیروی دریای بریتانیا از خیلی وقت پیش رو زبون آدم بوده و ناپلئون هم از نیروی دریایی بریتانیا می‌ترسید! در حالی که در واقعیت زمان جنگ جهانی دوم، نیرو دریایی انگلیس به شدت ضعف داشت. حتی نیروی زمینی موجود در تمام بریتانیا هم سر جمع با حساب پلیس‌ها و سایر دوستان چیزی حدود دویست هزار نفر بود.

نیروهای داخل دانکریک هم چیزی حدود ۴۰۰ هزار نفر بودن که تحت محاصره ۸۰۰ هزار نفری آلمان بودند. با احتساب سایر نیروهای نزدیک اون قسمت، بیش از یک میلیون نفر، آلمان نیروی آماده و مسلح داشت. ولی به دلایلی مثل همون ترس از ارتش بریتانیا و نشون دادن به بریتانیا که هدف هیتلر خود بریتانیا نیست، بلکه شوروی هستش! هیتلر عملاً کاری نکرد، البته خودش زنده نیست که دلیل واقعی‌اش رو به ما بگه! با این حال مورخان می‌گن، اگر در آن روز هیتلر دستور حمله می‌داد. یکی از بزرگ‌ترین دشمنان‌ش رو در همون روز اول ناکار می‌کرد.


فرانسه

فرانسه شباهت Attack on Titan

در جریان جنگ‌های جهانی دوم، فرانسه در همون لحظات پس از دانکریک، آلمان به طور رسمی قسمت شمالی فرانسه رو تسخیر کرد. در قسمت جنوبی هم یک دولت جعلی تشکیل شد که تابعیت آلمان رو داشت. اما اوضاع زیاد خوب بوده، چون آلمان نازی، در زمان پس از جنگ جهانی اول، نارضایتی زیادی از برخی گروه‌ها مثل یهودیان داشتند. به اعتقاد بسیاری همین دلیلی شد برای اینکه معقوله نژادپرستی افراطی در آلمان شکل بگیره تا خشم مردم رو روی سر یه سری خالی کنن. واسه همین، فرانسه اشغالی تحت فشار قرار می‌گیره.

فقط فرانسه هم نیست، خیلی از مناطق اشغالی تحت فشار شدید قرار می‌گیرند. یه سری هم که به نظر برنامه متفقین بوده، دست به شورش و نابودی زیرساخت‌های نیروهای آلمانی می‌برند. آلمان نازی هم تلاش می‌کنه تا از خجالت این گروه در بیاد. اون قدر که به نظر صدها هزار تن رو اعدام کرده یا به خاطر معقوله نژادپرستی اون‌ها رو به فنا داده.

نکته: خوب یا بد، چون متفقین پیروز میدان بودند، گاهی جنایت‌های خودشون رو پنهان می‌کنند. یه سری جنایت‌ها به گردن هیتلر می‌ندازن یا بزرگ‌نمایی می‌کنند، که خود بدبخت‌ش زنده نیست تا یه دفاعیه داشته باشه!

در انیمه Attack on Titan می‌تونیم الدیایی‌هایی که در سرزمین‌های تخت کنترل مارلی موندن رو نمادی از فرانسه یا به طور دقیق‌تر نواحی اشغالی بدونیم. چون مردم به جا مونده در این سرزمین‌ها علاوه بر اینکه تحت فشار معقوله نژادپرستی مارلی‌ها قرار داشتن! از حقوق انسانی و خیلی از موارد محروم بودن، جداسازی نژادی می‌شدن. مورد سواستفاده قرار می‌گرفتند یا آدم حساب نمی‌شدن! در عین حال شورش‌هایی هم راه می‌انداختند.


ایالات متحده آمریکا

جنگ جهانی دوم آمریکا شباهت Attack on Titan

در جنگ‌های جهانی دوم، آمریکا کشوری بود که در آن‌سوی دریا و پشت جبهه‌های جنگ. تا اواسط جنگ جهانی دوم هم، به طور مستقیم وارد جنگ نمی‌شه! به همین دلیل کم‌ترین آسیب رو از جنگ می‌بینه، برعکس اروپا که عملاً نابود شد. اما کاری که آمریکا در جنگ‌های جهانی دوم انجام داد و هنوزم ازش یاد می‌شه، استفاده از سلاح هسته‌ای بود. شاید با خودتون بگید که این استفاده درست نبوده و بهتر بود چنین کاری انجام نمی‌شد! ولی در اواخر جنگ‌های جهانی دوم، زمانی که آلمان نازی سقوط کرده بود و ایتالیا هم پشت به متحدین ایستاده بود! تنها کشوری که هنوز مقاومت می‌کرد، امپراتوری ژاپن بود!

امپراتوری ژاپن که همچنان مدعی قدرت بود و می‌خواست موقعیتش رو حفظ کنه، یا حداقل پیمان صلحی با امتیازات مختلف بدست بیاره، به جنگ ادامه می‌داد. متفقین اما خواستار تسلیم بی قید و شرط بودن، واسه همین آمریکا با موافقت شوروی دو بمب اتم رو در ژاپن رها می‌کنه تا این کشور با شرایط صلح یا به عبارتی تسلیم شدن موافقت کنه. این کار وحشتناک رو می‌تونیم کلید پایان جنگ و صلح دلخواه متفقین در نظر بگیریم! به نظرم در دنیای Attack on Titan هم شاهد هستیم که یک نفر، یک گروه یا یک کشور علیه دیگری از روشی وحشتناک استفاده کنه تا طرف مقابل، صلح رو یک‌بار برای همیشه بپذیرد!


همچنین علاوه بر شباهت Attack on Titan با جنگ‌های جهانی در چیست؟ مطالعه کنید!


اتحاد جماهیر شوروی

شباهت Attack on Titan با جنگ‌های جهانی

از نظر دید نژادپرستی نازی، پست‌ترین نژاد رو شوروی داشت، یعنی اسلاو! برای همین در طول جنگ از خجالت این نژاد در می‌اومده. شوروی هم که تا قبل جنگ جهانی دوم، یه خرس تو خالی بوده. یعنی با اینکه خیلی بزرگ بوده، ولی از نظر نظامی در موضع ضعف قرار داشته و هیتلر از همین سواستفاده کرده. حتی وقتی ژوزف استالین معروف به مرد پولادین، رهبر حذب کمونیست و خود شوروی می‌شه، شوروی همچنان در موضع ضعف بوده. با این وجود، برنامه ریزی درست برای یک جنگ طولانی، خون‌خواهی مردم شوروی و تدابیر ژوزف استالین، ورق جنگ رو برمی‌گردونه. با برگشتن ورق جنگ، این شوروی هست که از خجالت آلمان‌ها درمیاد.

به نظرم ژوزف استالین و یه سری از افراد مهم جنگ جهانی در شخصیت‌های انیمه Attack on Titan شبیه دارن. مثلاً اگه همون‌طور که خانم کیائی در فن فیکشن اتک اشاره کردند، راینر نماد هیتلر باشه. می‌شه گفت که ارن نماد استالین هستش. چون در جنگ‌های جهانی دوم، اول هیتلر به سمت شوروی عازم می‌شه و شروع می‌کنه به پیشروی و انجام جنایت‌های جنگی. بعد استالین میاد و در حق آلمان اینکار رو می‌کنه. فقط چون استالین طرف آمریکایی‌ها بود و پیروزی در جنگ با کمکش شاید غیرممکن می‌شد، جنایات استالین برعکس هیتلر، در طی جنگ زیاد پرده‌برداری نشد.

اشاره‌ای به هیتلر و راینر

حالا در قسمت هفت هم نکته جالبی اشاره شد که برام جالب بود. در طی انیمه نشون داده می‌شه که مارلی‌ها و متحدینشون، عملاً در حال شکست هستند. حالا راینر هم عملاً عقب نشسته، ولی با این حال با صدای فالکو و گابی به جنگ ملحق می‌شه! در جنگ جهانی دوم اما درست زمانی که آلمان با پیش‌روی متفقین و مخصوصا شوروی شروع به شکست خوردن در جنگ می‌کنه، هیتلر خودکشی می‌کنه. به عبارتی ممکنه همون‌طور که راینر پشیمون شد و خسته، هیتلر هم خسته، ناامید و شاید پشیمون شده باشه، فقط راینر کسانی یا دلیلی رو داشت که مانع‌ش شدن!


مارلی‌ها نماد متحدین

متحدین شباهت نبرد با تایتان ها Attack on Titan

در مورد ارتباط مارلی با متحدین، چیز دقیقی به ذهنم نمی‌رسه، واسه همین به صورت خلاصه بهشون می‌پردازیم. اول از همه ایتالیا، به شخص ایتالیا رو به‌عنوان عضوی از متحدین می‌شناسم که در هر دو جنگ جهانی به آلمان پشت کرد. در جنگ جهانی اول، با اینکه عضو سابق پیمان قدرت‌های محور بود، اما به سمت متفقین رفت. اما طولی نکشید که در جنگ جهانی دوم، کنار متحدین ایستاد. حالا خوب یا بد در انتهای جنگ و با سقوط دولت و دو دستگی داخلی، به سمت متفقین کشیده شد. اونقدر که در انتهای جنگ، بیشتر آلمان و ژاپن به عنوان طرف شکست خورده باهاشون رفتار شد. با این حساب می‌تونیم ایتالیا رو نسخه جنگ جهانی از مجموعه مارلی‌ها و الدیایی‌هایی که به دو طرف ماجرا خیانت می‌کنند، بدونیم.

در مورد ژاپن، به طور قطع نمیتونم نظر بدم. اولش فکر میکردم که به خاطر زیر پا گذاشتن قوانین بین‌المللی و ایجاد اردوگاه‌های کار و بردگی کشیدن از مردم، میتونیم اون رو نسخه دیگری از مارلی بدونیم. اما هم ژاپن و هم آلمان، هر دو علاوه بر مواردی مثل نژادپرستی یا انتقام، به دلیل عدم توانایی اقتصادی قدرتمند در مقابل متفقین، به این سمت روی آوردند. حالا مال آلمان بیشتر نژادپرستی، مال ژاپن بیشتر اقتصادی بود. واسه همین نمیشه اون رو با مارلی مقایسه کرد. البته اگه دید رو کمی تغییر بدیم، میتونیم مسائل میان ژاپن و چین رو به انیمه Attack on Titan ربط بدیم، که پایین‌تر بهشون پرداخته شده.


آلمان چه ربطی به مارلی دارد؟

شباهت Shingeki no Kyojin با جنگ‌های جهانی

می‌رسیم به آلمان، البته در بخش متفقین، عموماً طرف مقابل متفقین که همون آلمان باشه. با توضیحات لازم، مارلی معرفی شده. جدای از این توضیحات، به طور کلی، آلمان در جنگ جهانی اول وقتی شکست خورد. حسابی مورد فشار قرار گرفت. مثلاً حدود یک چهارم قلمروی خودش رو از دست داد. مردمش از اون نواحی اخراج شدند. وادار به پرداخت غرامت سنگین شد. حقوق بسیاری از اجتماعی و سیاسی گرفته تا اقتصادی رو از دست داد.

در چنین شرایطی نارضایتی عمیقی در مردم شکل گرفت. همین نارضایتی سبب شد که آلمان وارد جنگ و پروسه انتقام گیری بشه. به طور مشابه مارلی هم برای گرفتن انتقام وارد عمل شد. پس نکته اصلی اینجاست که هر دو به خاطر فشار روی خودشون، وارد جنگ شدند. اما همین فشارها رو روی مردم نواحی اشغال شده، گذاشتن و نتیجه این شد که به عنوان یک حکومت نژادپرستانه ازشون یاد می‌شه و در نهایت ایدولوژی اون‌ها نابود شد.


آدولف هیتلر و ارن یئگر

شباهت Attack on Titan با جنگ‌های جهانی

اشاره شد که پس از جنگ جهانی اول، آلمان شکست خورد. به طور دقیق‌تر با خیانت هم‌قطارانش به تسلیم روی آورد. مثل ایتالیا که بهش پشت کرد، عثمانی و مجارستان که سریع تسلیم شدند و روسیه‌ای که زمانی باهاش پیمان اتحاد داشت. آلمان با شرایطی که پس از جنگ داشت، عملاً تحت فشار بود و با تمام ضررهایی که می‌کنه، بازهم وضعیت جدید رو دولت سازشگر می‌پذیره. اما می‌شه این وضعیت رو به الدیا هم ربط داد. چون از طرفی امپراتوری الدیا با دسیسه داخلی متحدان از پای در اومد. به طور مشابه هم، با عقب‌نشینی به جزیره پارادیس و رها کردن بسیاری از امتیازات، سرزمین‌ها و مردمانی که بر اونها حکم‌رانی می‌کردند، از نبرد دست کشیدن و عملاً تسلیم شدند.

هم الدیا و هم آلمان دیگه عملا در دنیا تنها مونده بودند، متحد خاصی نداشتند و دنیا علیه اونها بود. مخصوصا وضعیت فعلی الیدا و وضعیت آلمان که اوج شباهت و تنهایی رو به مخاطب القا می‌‎کنه! اما شباهت پارادیس و آلمان به اینجا ختم نمی‌شه! چراکه در هر دو سرزمین، حکومتی وجود داره که از جنگیدن صرف نظر کرده و راه سازش رو در پیش گرفته. اما شخصی وجود داره که وضعیت جدید رو نمی‌پذیره. در پارادیس، ارن و در آلمان هیتلر، هر دوی این افراد به مرور سبب کنار رفتن دولت سازش‌گرشون می‌شن. در ابتدا فقط برای برگدوندن حق خودشون، اما در ادامه خودشون رو وسط جنگ با تمام دنیا پیدا می‌کنند. جنگی که شاید خواستار همه اون نبودند، ولی حالا مجبور هستند که تا آخرش برن.

نکاتی جالب در مورد هیتلر و ارن

۱_ همون‌طور که مادر ارن رو تایتان‌های اعزامی از مارلی خورد، مادر هیتلر هم تا جایی من فهمیدم به دلیل عدم کمک توسط یهودیان یا مردمان غیر آلمانی می‌میره.

۲_ در فصل چهارم انیمه Attack on Titan اسم اپنینگی که در آخرش ارن رو بر روی کوهی از جنازه می‌بینیم، My War هست. هیتلر هم کتابی به همین نام داره که ایدولوژی خودش رو به تصویر کشیده.

۳_ با اینکه هر دو عملاً جنگ‌های وحشتناکی رو به راه انداخته و خواهند انداخت. اما خوب یا بد این جنگ بزرگ، پایانی خواهد شد برای بسیاری از جنگ‌ها!

۴_ در کتاب My War نوشته آدولف هیتلر چندین بار از واژه شکارچی استفاده شده که اشاره به اشخاصی خاص داره و در زبان آلمانی یئگر به معنای شکارچی است! البته به دلایلی نشد این اشاره رو به طور دقیق پی‌گیری کنم!


چین و انیمه Attack on Titan

چین شباهت اتک ان تایتان _ کشورهای توپی

در حال حاضر، انیمه اتک آن تایتان در چین ممنوع است. دلیل‌ش به احتمال قوی خشونت زیاد از دید چین ممکنه باشه. اما به غیر از این مورد، دو استعاره جالب هم در انیمه Attack on Titan هست، که شاید دلیل سیاسی ممنوع شدنش باشه. اول‌ اینکه پس از جنگ جهانی دوم، در چین یک جنگ قدرت بین دو گروه مختلف رخ می‌ده. یک گروه با نام جمهوری خلق چین و دیگری جمهوری چین! در نهایت جنگ، جمهوری خلق چین موفق به تسخیر کامل سرزمین چین و پایه‌گذاری دولتی کمونیست می‌شه.

اما مسئله اینجاست که جمهوری چین که مدعی حاکمیت بر سرزمین چین بود، به طور کامل نابود نمی‌شه. به جاش به جزیره‌ای در جنوب شرقی چین عقب‌نشینی می‌کنه. از اون موقع به دلایل بسیاری از جمله حمایت کشورهای غربی همچون آمریکا، جمهوری چین همچنان پابرجا مونده و حکومت کمونیستی جمهوری خلق چین رو به رسمیت نمی‌شناسه. حتی خودش رو به عنوان چین واقعی می‌شناسه.

اما چون سرزمین اصلی چین تحت کنترل جمهوری خلق چین هستش، چین هم پول داره و کسی نیست که پول دوست نداشته باشه! معمولا کسی به حرف تایوان گوش نمی‌کنه. برای واضح‌تر شدن بگم که تو ایران و خیلی از کشورهای جهان، ما جمهوری چین رو با نام تایوان می‌شناسیم. خود چین، تایوان رو بخشی از خودش می‌دونه و گفته با کسانی که تایوان رو به عنوان کشوری جدا به رسمیت بشناسن، قطع رابطه می‌کنه!

 


همچنین علاوه بر شباهت Attack on Titan با جنگ‌های جهانی در چیست؟ مطالعه کنید!

بهترین انیمه های زامبی محور | 10 انیمه درباره زامبی ها 

15 تا از بهترین انیمه های استودیو ماپا که باید ببینید! 

15 تا از بهترین انیمه های دارک تاریخ را بشناسید! 


حالا اگه کمی دید رو باز کنیم، می‌تونیم اینطور فرض بگیریم که تایوان، دوستان الدیایی پارادیس هستند و جمهوری خلق چین هم در واقع مارلی‌ها هست!

اما این تنها احتمال ممکن نیست و همون‌طور که اشاره کردم، دو احتمال وجود داره. دومی مربوط به وضعیت ژاپن و چین، به همراه گمانه‌زنی‌ها درباره برنامه‌های آینده ژاپن هست. خوب، حالا قضیه چیه؟ قبل از اون جنگ قدرت جمهوری خلق چین و جمهوری چین، در دوران جنگ‌های چین و ژاپن، امپراتوری ژاپن همچون امپراتوری الدیا موفق به کنترل بیشتر آسیای جنوب شرقی می‌شه!

همون‌طور که امپراتوری الدیا، فعلا در انیمه به عنوان یک امپراتوری ظالم ازش یاد می‌شه! در اون زمان هم ژاپن به خاطر زیر پا گذاشتن حقوق بشر، به روش‌های مختلف، ظالم شناخته می‌شد. در آخر به دست شوروی، آمریکا و قدرت‌هایی همچون چین آن روز، ژاپن شکست می‌خوره و این چین هست که صاحب بیشتر متصرفات قبلی ژاپن می‌شه. می‌تونیم در نظر بگیریم که ژاپن، امپراتوری شکست خورده الدیا هستش، چین هم امپراتوری پیروز مارلی!


برای دیدن ویدیوهای باحال انیمه می تونید، کانال نماشا، یوتوب و اینستاگرام انیمه مجله وارونه رو دنبال کنید.


نکته: با اینکه چند نظریه دادم که چین همون مارلی هست، اما با کمی تغییر دید، می‌شه نظریات دیگه‌ای هم داد. پس زیاد جدی نگیرید و سیاسی‌ش نکنید! از همه مهم‌تر اگر به وضعیت موجود در چین نگاه کنیم، با چیزی که از رابطه مارلی و الدیا در انیمه هست، زمین تا آسمون فرق داره. فوقش هم می‌تونیم گیر بدیم که چین کشوری نیمه کمونیست هست.

در هرحال بر اساس نظریه دوم، می‌شه گفت انیمه Attack on Titan در راستای یک سری اهداف بلند مدت سیاسی پس از جنگ جهانی دوم، ساخته شده. این نظریه از آنجایی که به گفته ایساما، شخصیت Dot Pixis از یک فرمانده ژاپنی در جنگ‌های جهانی دوم به نام Akiyama Yoshifuru الهام گرفته شده است، قوت گرفت. البته فعلاً رابطه چین و ژاپن، با اینکه همراه با تنش‌هایی مثل جزایر سنکاکو هست. اما همیشه به خاطر وابستگی‌های اقتصادی، دو طرف تلاش کردن که کار بیخ پیدا نکنه!

شباهت Attack on Titan با جنگ‌های جهانی در چیست؟ نظریات کلی

پایان‌بندی شباهت انیمه Attack on Titan با مسائل مختلف

قدرت‌های روسیه _ ولادیمیر پوتین

همون‌طور که در ابتدای متن گفتم، کل نظریات این متن بر اساس اطلاعات فعلی من از جنگ جهانی، تاریخ و خود انیمه هستش. در نتیجه با چیزی که شما فکر می‌کنید، چیزی که ایسایاما فکر می‌کنه یا چیزی که واقعاً هست، متفاوت ممکنه باشه. برای توضیح بهتر، که چقدر با تغییر دید می‌شه انیمه Shingeki no Kyojin رو با مسائل مختلف مرتبط کرد. چند مثال ساده می‌زنم تا بهتر وضعیت رو درک کنید.

نظریه‌های دیگر پیرامون شباهت Attack on Titan با سایر موضوعات

۱_ ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور فعلی روسیه رو احتمالاً بشناسید. ایشون به طور کلی با زحماتی که کشیدند، روسیه‌ای که جوک اروپا بوده رو تبدیل به یک قدرت بزرگ کرده. اما مسئله اینجاست که اگه درست یادم باشه یکی از سیاستمداران آمریکایی، در مورد روسیه اینطور صحبت می‌کنه: «ما با روسیه به راحتی کنار میایم، اما با پوتین، نمی‌تونیم کنار بیایم.» در انیمه Attack on Titan هم، ویلی وقتی داشت خاطرات گذشته رو تعریف می‌کرد. طوری حرف می‌زد که انگار با مردم پارادیس مشکلی ندارند، اما ارن یئگر که تایتان بنیان‌گذار رو در دست داره، براشون مشکل هست. پس می‌تونیم بگیم از این نظر، پوتین و ارن یئگر شباهت دارند. در عین حال، ویلی با دوستان آمریکایی شباهت داره.

۲_ در انیمه AoT مارلی‌ها معمولاً پارادیس رو هیولایی توصیف می‌کنند که قراره دنیا رو نابود کنه. نکته جالب اینجاست که همین الان هم رسانه‌های غربی و مخصوصاً اسرائیلی میان و ایران رو هیولایی توصیف می‌کنند که قراره منطقه رو به خاک و خون بکشه! تهش هم، همه و مخصوصاً یهودی‌ها رو بکشه. نتیجه می‌تونیم بگیریم که وضعیت ما با پارادیس یکی هست.

شباهت Attack on Titan با اینجور موارد هم جالبه!

همون‌طور که دیدید می‌شه با کمی تغییر دید و اطلاعات مختلف، نتیجه‌گیری‌های مختلفی در مورد شباهت Attack on Titan چه با جنگ جهانی و چه با وضعیت‌های مشابه پیدا کرد. البته خود داستان، حالت تخیلی داره و ساخته ذهن است. با این حال، با به کارگیری عناصر سیاسی، غیرسیاسی و الهام‌گیری‌های مختلف از عناصر مختلف، شباهت‌هایی با گسترده‌ای از مسائل پیدا کرده. شباهت‌هایی که گاهی خود نویسنده هم اون رو نمی‌دونسته. در نتیجه یه طوری قضیه رو سیاسی نکنید که مثل چین، انیمه Attack on Titan ممنوع شه و سایت‌های دانلود انیمه بیشتر مورد تهاجم قرار بگیرند.


پس از فهمیدن جواب این سوال که “انیمه حمله به غول Attack on Titan چه ارتباطی با جنگ جهانی دارد؟” مطالب زیر می‌چسبد!


امیدوارم از اطلاعات موجود در “شباهت Attack on Titan با جنگ‌های جهانی در چیست؟ پنظریات کلی” نهایت استفاده رو برده باشید! همزمان به ما در ارائه سایر مطالب بخش انیمه در مجله وارونه، به روش‌های مختلف یاری برسونید.

منتظرتون هستیم، پس منتظرمون باشید