پیچیدگی کوانتومی باعث می شود که برخی دانشمندان ماهیت واقعیت را زیر سؤال ببرند !!!

خیلی از ما تا به حال به این موضوع فکر کرده ایم؟ واقعیت چیست؟؟؟ واقعا آیا چیزی که ما میبینیم واقعیت است! در پاسخ به سوال واقعیت چیست با ما همراه باشید! خواهیم دید جواب دانشمندان به این سوال چه خواهد بود!

ذرات سازنده ی ماده وقتی به آنها نگاه نمیکنیم چه می کنند! این سوال از اولی هم عجیب تر است!!! شاید باید به عقلمان رجوع کنیم! مشکل این جاست که عقل ما در پاسخ به بعضی سوالات می ماند!!!


غمگین و ناراحت بودن باعث چه اثرات فیزیکی بر بدن می شود ؟

تاثیر جدایی فیزیکی و ارتباطات دیجیتالی بر روی روابط ما چگونه است؟

محققان اندازه ی کهکشان راه شیری را مشخص کردند!!! کهکشان ما چقدر بزرگ است؟؟؟؟


تصور کنید ذرات را بررسی میکنید و ناگهان متوجه ویژگی هایی می شوید که قبل از این از وجودشان بی خبر بودید! تصور کنید محاسبات شما بر روی یک ذره با محاسبات شما بر روی ذره ای دیگر متفاوت باشد!

حالا تصور کنید که می توانستید هر جا و هر زمانی ذرات را باچشم ببینید! هیچ ذره ای هم پس از جدا شدن از دسترستان خارج نمی شد!!!

حالا همه ی این فرضیه ها را در کنار هم بگذارید! در نهایت به این نتیجه می رسیم که تصورات هر روز ما بر محاسبات  از ذرات تاثیر می گذارند!!! واضح تر بگویم!!!

ما می خواهیم تست کنیم که آیا طبیعت از قوانینی که عقل ما بر ذرات گذاشته پیروی میکند!!!

می خواهم مثال روشنی از این موضوع برایتان بیاورم!!!

چرا که بدون مثال روشن و تمرکز بر این مساله به فهم این مسئله نمی رسیم!!!

قرار است این قضیه را برایتان اثبات کنم! اثبات این قضیه از روش های کوانتوم و مکانیک استفاده میکند! پس کاملا به عقل سازگار است و شما برای فهم آن مشکلی نخواهید داشت!

آلیس و باب را در نظر بگیرید! این دو نفر هر دو محققان زمینه ی فیزیک هستند! یکی از ذراتی که قرار بود بررسی شود وارد دستگاه اندازه گیری رو به روی آلیس می شود!

یکی دیگر از ذرات هم وارد دستگاه باب می شود! دستگاه اندازه گیری آلیس دو تنظیم مختلف دارد! آ و آپریم. بدون در نظر گرفتن نتیجه ای که ممکن است به دست بیاید دو محاسبه ی ممکن وجود دارد!

برای مثال ممکن است ذره موجود در دستگاه پس از تورم بالا می رود یا پایین میرود! اگر بالا برود آلیس ذره را با نام 1+ نام گذاری میکند. اگر هم پایین برود با نام 1_. برای باب هم دو تنظیم وجود دارد. ب و ب پریم. نتیجه هم در نهایت یا 1 + میشود یا 1_.

حالا تصور کنید آلیس تنطیم دستگاهش را بر آ میگذارد!

باب هم بر ب. هر کدام اندازه گیری میکنند ! نتیجه هم 1+ و 1_ می شود! نتیجه ها باید با هم جمع شود! نتیجه ی این جمع شدن هم باید یا 1+ باشد یا 1_. نتیجه ی این جمع را باید آ.ب نام گذاری کنیم!

آ ، 1_ است و ب ،1+ . برای تمام ذرات این پروسه انجام می شود! آب ها هم اندازه گیری می شوند! بعد هم میانگین آ.ب ها را اندازه گیری میکنیم!

در مرحله بعد آلیس اندازه گیری اش را بر آ نگه می دارد و باب دستگاه را به ب تغییر میدهد! باز هم مثله قبل اندازه گیری ها انجام می شود و میانگین آ.ب محاسبه می شود!

چهار مدل محاسبه ی متفاوت وجود دارد!

 آب، آب پریم، آپریم ب، آپریم ب پریم. حالا قرار است برایتان یک محاسبه ی ساده انجام دهم . و قول میدهم این تنها محاسبه ی این گزارش باشد! عددی هم که به دست می آید اس نام دارد!

S = AB – AB’ + A’B + A’B’

اس در این محاسبه مقدار مشخصی ندارد! ما اس را محاسبه میکنیم. اما نمی دانیم که این مقدار چقدر است! میدانیم که آ یا آپریم و ب و ب پریم یا 1+ هستند یا 1_. اس هم ممکن است یا 2+ باشد یا 2_.

اما دقیقا معلوم نیست!!! اگر هم به من شک دارید خودتان محاسبه را انجام دهید!

این را هم میدانیم که میانگین اس ، میانگین مقدار آ.ب است! با استفاده از میزان میانگین آ.ب می توان به میزان میانگین اس رسید!

اما …. طبیعت از قوانین ما پیروی نمیکند! در محاسبات متوجه می شویم که میزان اس از 2 هم بیشتر می شود!

کجای کار اشتباه کردیم؟؟؟

آیا باید برگردیم و از معلمان خود بخواهیم ریاضی را دوباره به ما یاد دهند! یا نه نکند این همه سال اشتباه میکردیم و قوانین ما  اشتباه بوده است!!!

شاید با مسئله های غیر قابل بحث فیزیک همراه باشیم!!! هر چه باشد کار فیزیکدانان بررسی ذرات قابل دیدن است! اما ما میدانیم که ذرات غیر قابل دیدن هم هستند! کار با این ذرات با فیلسوفان است!

فیزیکدانان میگویند هر محاسبه ای و هر نتیجه ای که از این محاسبات به دست می آید به طور همزمان در دنیاهای موازی اتفاق می افتد! البته نقد های زیادی برای این ایده وجود دارد!

نکته این جاست که این قوانین هر دنیاست که نتیجه ی محاسبات را تعیین میکند! البته ما شواهدی مبنی بر اینکه دنیاهای موازی وجود دارند نداریم!!!

تنظیمات دستگاه های آلیس و با در واقع نشان دهنده ی پیچیدگی کوانتومی موجود در دنیاهای متفاوت است!!! 

شاید هم این پیچیدگی کوانتوم ها در دنیاهای متفاوت است که محاسبات را برایمان متفاوت کرده!!!

پیچیدگی کوانتون ها در دنیاهای متفاوت متفاوت است! این یعنی قوانینی که در یک دنیا به ما ایده ای محاسبه می دهد ممکن است در دنیای دیگر متفاوت باشد!!!!!! البته چنین احتمال هایی خیلی کم هستند! ما هم این چنین احتمالات کمرنگ و نادری را باز به فیلسوفان می سپاریم!!!

بر همین اساس است که می گوییم ممکن است واقعیت در دنیاهای متفاوت متفاوت باشد!!!

نکته ی بسیار جالب دیگری هم هست! باید ببینیم کدام یک از محققان آزمایش را زودتر انجام داده! با بررسی ها مشخص شد که این آلیس بوده که آزمایشاتش را زودتر انجام داده!!!

شاید هم نتایج آزمایش اول نتایج آزمایشات بعدی را تغییر داده!!! شاید باب از نتیجه ی آزمایشات آلیس را فهمیده و در ذهنش تصمیم گیری کرده! همین افکار باب هم نتایج آزمایشاتش را تغییر داده!!!

شاید این سوالات یادآوری برای ذهنمان باشد!!! اینکه بدانیم جایگاهمین در این دنیا چیست ! اینکه بدانیم دانش ما در چه حد است! فیزیک تشنه ی دانستن است! اما شاید ما واقعا ندانیم واقعیت چیست! شاید عقلمان برای دانستن این واقعیت ها طراحی نشده است!