با آمدن فصل پاییز و سرد شدن هوا بیماری های نظیر سرماخوردگی و آلرژی و.. افزایش می یاید.فصل پاییز با تمام قشنگی های خود شمال بیماری هایی است که ممکن است برخی افراد را درگیر کند.هرچند که این بیماری ها خطرناک نیستند اما می توانند بر روی زندگی فرد تاثیر گذار باشند با یکدیگر با بیماری های فصل پاییز آشنا می شویم:

روش های طبیعی برای درمان سرما خوردگی

بیماری های فصل پاییز

زکام

بیماری زکام اغلب با بیماری سرما خوردگی اشتباه گرفته می شود.تفاوت آن در این است که در بیماری سرماخوردگی بیمار دارای تب بالا تر ،ضعف ،درد عضلانی و خستگی است و برای بهبود بیماری به استراحت نیاز دارد.بسیاری از عفونت ها می توانند باعث بیماری زکام گردند.استراحت کافی و خوردن مایعات می تواند باعث بهبود این بیماری گردد.

سرماخوردگی (آنفولانزا )

سرماخوردگی ( آنفولانزا ) بیماری مسری است که باعث می شود شما چند روزی را در رختخواب سپری کنید.تب بالای 39 درجه ،احساس سرما ،لرز شدید ،سر درد ،درد عضلانی و سرفه خشک همه از علائم این بیماری هستند.همچنین ممکن است در کودکان باعث دل درد و حالت تهوع نیز گردد.سرما خوردگی ممکن است در کودکان و سالمندان سبب ذات الریه گردد.

برونشیت

علائم این بیماری شامل تب بالا ،بی حالی و بدن درد است.اما مهم ترین نشانه این بیماری سرفه های مکرر و خشک است.اگر شما نیز دارای این علائم هستید حتما به پزشک مراجعه کنید.از آنجا که، درمان برونشیت آلرژیک و برونشیت میکروبی که کاملا متفاوت از یکدیگرند، باید توسط متخصص انجام شود و درمان باید بر اساس نوع بیماری  انتخاب شود.

ذات الریه

ذات الریه به عنوان  یک عفونت بسیار خطرناک بافت ریه شناخته می شود.تب بالا ،سرفه ،خلط رنگی تیره،تنگی نفس ،درد در ناحیه قفسه سینه و پشت و بی حالی از علائم این بیماری هستند.مطمئنا استراحت در رختخواب، در موارد خاص، بستری شدن و درمان مناسب برای این بیماری لازم است.

التهاب گوش میانی

یکی دیگر از 10 بیماری پاییزی ،التهاب گوش میانی است.این یک التهاب باکتریایی در گوش و گوش میانی است که در دوران کودکی معمول است.برای درمان این بیماری باید حتما به پزشک مراجعه شود.در صورت عدم درمان مناسب ممکن است سبب التهاب گوش مزمن، مننژیت، پارگی غشای تمپان، سینوزیت و کم شنوایی شود.


در ادامه بخوانید :

چگونه بفهمیم سرما خورده ایم یا دچار آلرژی شده ایم ؟ 

تفاوت حساسیت فصلی با ویروس کرونا در چیست؟


فارنژیت

گلو درد ، احساس خشکی در ناحیه گلو ،مشکل در غورت دادن غذا ،تب بالا ،احساس سرما ،لرز شدید ،عرق کردن ،بی حالی همه از علائم بیماری فارنژیت هستند. 75٪ التهاب گلو، منشاء ویروسی دارد.برای درمان این بیماری نیز باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

تورم لوزه ها در سمت راست و چپ گلو

مشکل در غورت دادن غذا ،درد گلو ،تورم غدد لنفاوی گردن ، بی حالی  همه از علائم این بیماری هستند که برای درمان آن باید حتما از آنتی بیوتیک استفاده کرد.به خصوص اگر در ناحیه لوزه ها مواد سفیدی دیده می شود باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.

سینوزیت

 احساس درد قسمت میانی پیشانی ،شقیقه ها و ناحیه اطراف چشم ،سردرد ،تب ،آبریزش بینی ،گرفتگی بینی  همه از علائم این بیماری هستند.شستشوی بینی با سرم های موجود در داروخانه و مصرف آنتی بیوتیک می تواند در درمان بیماری بسیار موثر باشد.

مننژیت

یک بیماری خطرناک است که مستلزم بستری شدن و نظارت دقیق است.اگر مننژیت به بیماری سل تبدیل نشود با رعایت دقیق نکات قابل درمان است.

رینیت آلرژیک

بیماری وابسته با آلرژی است که در ماه های بهار و پاییز دیده می شود.آبریزش بینی ،عطسه ،خارش بینی ،احساس خارش در چشم ها  و اشک ،سرفه ئ تنگی نفس از علائم این بیماری هستند . این بیماری مسری نیست.

برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های فصل پاییز نکات زیر را رعایت کنید:

•  مواد غذایی شامل روی و ویتامینC  و D  را نادیده نگیرید و اگر دچار  کمبود آهن هستید ، به طور طبیعی آنها را با غذاهایی مانند گوشت قرمز، آجیل، نخود فرنگی، بامیه، اسفناج، ، نارنگی، لیمو، گریپ فروت، فلفل، آناناس و کیوی درمان کنید.

• واکسن بزنید. اگر در گروههای پر ریسک قرار دارید در سال یک بار در ماه های سپتامبر ،اکتبر و نوامبر ار واکسن های ضد سرما خوردگی و آنفولانزا استفاده کنید.
• اگر شما یک فاکتور خطر دارید ( بیمار هستید )، هنگامی که  در محیط های شلوغ مانند حمل و نقل عمومی وارد می شوید از ماسک استفاده کنید.
• بهداشت را رعایت کنید.
• خانه و محیط را در وضعیت خوب تهویه قرار دهید.
• تغذیه متعادل و کافی داشته باشید.
• هر روز 40 دقیقه پیاده روی کنید.
• به طور مرتب و با کیفیت به خواب بروید.
• سیگار و الکل مصرف نکنید.
• آب کافی بنوشید.
• از استرس اجتناب کنید.