17 حقیقت جالب در مورد فضا

سلام دوستان با یکی از جدیدترین مطالب روز علم نجوم در خدمتتون هستیم، 17 حقیقت جالب در مورد فضا و فضانوردان که مطمئنم براتون جالبه؛ پس در ادامه با ما همراه باشید!

1-سکوت مطلق در فضا حاکم است!

اتمسفری در فضا وجود ندارد و به این دلیل هیچ راهی برای تولید صدا نیست.در حال حاضر فضانوردان با استفاده از امواج رادیویی که امکان انتقال آنها در فضا وجود دارد برای ارتباط با یکدیگر استفاده می کنند.


همچنین بخوانید:

چرا بعضی از سیاره‌ها حلقه دارند؟ 

نحوه پیدایش آب در کره زمین ؛ آیا زمین در بدو تولد خشک بوده است؟


2-دمای گرم ترین سیاره در منظومه شمسی به 450 درجه سانتی گراد می رسد!

سیاره زهره گرم‌ترین سیاره منظومه شمسی است که میانگین دمای آن حتی به 450 درجه سانتیگراد نیز می رسد. جالب است بدانید که این سیاره نزدیکترین سیاره به خورشید نیست اما به این‌دلیل که سیاره تیر(نزدیک‌ترین سیاره به خورشید) هیچ اتمسفری ندارد و نوسانان های دمایی بزرگی در آن مشاهده میشود  به همین دلیل سیاره زهره به عنوان گرمترین سیاره شناخته میشود.

3- امکان وجود زندگی در سطح مریخ!

از تمام سیاره هایی که در منظومه شمسی(به جز زمین)وجود دارد هیچ کدام به اندازه مریخ مناسب زندگی به نظر نمیرسد. در سال 1986 میلادی موسسه فضایی ناسا فسیل موجودات زنده میکروسکوپی را در صخره ای یافتند که امکان بررسی حیات در آن سیاره را به خوبی نشان میدهد.

4-هیچکس از تعداد ستاره های موجود در فضا با خبر نیست!

وسعت فوق العاده زیاد فضا پیش بینی تعداد ستاره های موجود در آنرا غیر ممکن میسازد. در حال حاضر دانشمندان فقط در صدد تخمین تعداد ستاره های موجود در کهکشان را شیری هستند که عددی بین 200-400 میلیارد ستاره است. همچنین آنها پیشبینی کرده اند که میلیارد ها کهکشان نیز در کیهان وجود دارد پس عملا پیش بینی تعداد ستاره ها عملی غیر ممکن است.

5-ستاره دنباله دار هالی تا سال 2061 دور زمین نمی گردد!

ستاره هالی که در سال 1705 توسط فردی به نام ادموند هالی کشف شد مشهور ترین ستاره دنبال دار است که هر 75 سال یک بار دیده میشود.

6-یک لباس کامل فضایی ناسا 12 میلیون دلار هزینه دارد!

در حالی یک لباس فضایی 12 میلیون دلار هزینه دارد که فقط 70 درصد آن صرف کوله پشتی و ماژول کنترل آن میشود.

7-ستاره های نوترونی میتوانند در هر ثانیه 600 بار بچرخند!

ستاره های نوترونی پر چگال ترین و متراکم ترین ستارگان شناخته شده هستند و اگرچه شعاع آنها 10 کیلومتر است ولی جرم آنها میتواند به  چند برابر خورشید نیز برسد. آنها میتوانند پس از تولد هنگام فروپاشی هسته ای ستاره ابرنواختر و به خاطر فیزیک سازنده آنها 600-712 بار در هر ثانیه بچرخند.

8-احتمال وجود سیاره ای با ساختار الماس!

همانطور که در علم نجوم پیشرفت میکنیم حقایق چشمگیری به وجود می اَیند. و یک حقیقت جالب در مورد فضا این است که طبق تحقیقات دانشمندان دانشگاه Yale سیاره وجود دارد به نام 55 Cancri e که شعاعی دو برابر و جرمی هشت برابر زمین دارد که ممکن است سطحی ساخته شده از الماس و گرافیت داشته باشد.این سیاره 40 سال نوری باما فاصله دارد اما در صورت فلکی سرطان با چشم غیر مسلح نیز قابل مشاهده است.


همچنین بخوانید:

سفر به ماه، قوانینی خواهد داشت!!! 

سامانه ی خورشیدی جدید. سامانه ای با مدار های تقریبا هماهنگ!!!


9-ردپاهای ایجاد شده بر روی کره ماه تا 100 ها سال آینده نیز از بین نخواهند رفت!

به دلیل اینکه در کره ماه هیچ اتمسفری وجود ندارد و بادی به وجود نمی آید. به همین خاطر رد پاهای فضانوردان و رد فضاپیمای آپولو تا 100 ها سال دیگر نیز بر ریو کره ماه خواهد ماند.

10-یک روز در سیاره زهره بیش از یک سال طول می کشد!

سیاره زهره محور چرخش کندی دارد. 243 روز زمینی طول می کشد تا یک روز آن کامل شود.   همچنین 225 روز طول می کشد که  زهره یک بار دور خورشید بگردد.

11-در 3.75 میلیارد سال دیگر کهکشان راه شیری و آندرومدا باهم برخورد خواهند کرد!

کهکشان آندرومدا با سرعت 110 کیلومتر بر ثانیه در حال نزدیک شدن به کهکشان راه شیری است که در نهایت باهم برخورد کرده و یک کهکشان غول پیکر بیضی مانند تشکیل خواهند داد.

12-اگر دو تکه از یک نوع آهن در فضا به هم برخورد کنند آنها به طور دائمی به هم متصل میشوند!

این اتفاق عجیب به جوشکاری سرد نیز معروف است و دلیل این اتفاق عدم تشخیص جدا بودن این دو آهن توسط اتم ها است در کره زمین به دلیل وجود هوا این اتفاق نمی افتد.

13-آب های شناور در فضا!

دانشمندان یک ابر بخار عظیم آب پیدا کرده‌اند که جرم آن 140 تریلیون برابر آب اقیانوس های زمین است و 10 میلیارد سال نوری باما فاصله دارد.

14-بزرگترین سیارک شناخته شده 965 کیلومتر پهنا دارد!

این سیاره کوتوله که در سال 1801 میلادی توسط ستاره شناس ایتالیایی به نام جوزپه پیازی کشف شد؛اولین و بزرگترین جسمی بود که سیارک در نظر گرفته شد. این سیارک در کمربند سیارک بین مدار مشتری و مریخ قرار دارد و 33 درصد از جرم کل کمربند را تشکیل میدهد.

15-ماه تکه‌ای از زمین بود!

این تئوری میگوید که وقتی زمین سیاره نسبتا جوانی بود توسط یک جسم غول پیکر خارجی مورد اصابت قرار میگیرد و تکه از آن جدا میشود و به دلیل نیروی گرانش خود به دور زمین میچرخد.

16-جرم خورشید به تنهایی 99.86%جرم منظومه شمسی را به خود اختصاص میدهد!

بیشتر از 3/4 جرم خورشید از هلیوم و هیدروژن ساخته شده است که 99.86%از جرم منظومه شمسی را در اختیار دارد که معادل 330000 برابر جرم زمین است.

17-یک کوه آتشفشان در مریخ 3 برابر اورست ارتفاع دارد!

این کوه با ارتفاع 21 کیلومتر و عرض 600 متر در مریخ است که هنوز هم ممکن است فعال باشد. 

در ادامه بخوانید:

پنتاگون : یوفوها سفینه های ساخته شده روی کره زمین نیستند!

سایه در فضا؟!