نشانه های خاموش و مخرب استرس و راهکارهای مبارزه با آنها

با نشانه های خاموش استرس می توانند شما را بیمار کنند، آشنا شوید. ما برای هر یک از این نشانه ها راهکاری مطرح کرده ایم. انسان ها روز به روز استرس های بیشتری را تجربه می کنند. طبق نظرسنجی انجمن روانشناسی امریکا تقریبا یک سوم افراد گفته اند که استرس ها بر سلامت جسمی و روانی آنها تأثیر می گذارد.

نشانه های خاموش و مخرب استرس و راهکارهای مبارزه با آنها

نشانه های خاموش استرس

کهیر می زنید؟

اگر به صورت ناگهانی روی پوست تان لکه های قرمز خارش دار دیدید، می توانید استرس را دلیل آن بدانید. (البته اگر آلرژی و حساسیت نباشد). هنگامی که بدن استرس بیش از حدی را تجربه می کند، (چه برای مدت کم چه مدت طولانی) سیستم ایمنی ضعیف می شود و بدن شروع به آزاد کردن هیستامین برای مبارزه با بیماری می کند. اگر استرس از بین نرود، شما در اصل یک واکنش آلرژیک ایجاد می کنید و بووووم!!! کهیر می زنید!!! وقتی سیستم ایمنی تان در اثر استرس ضعیف می شود، پوستتان نیز در اثر چیزهایی که هرگز به آنها حساس نبوده است، مثل صابون، سرما یا گرما، لوسیون ها و یا مواد شوینده ملتهب می شود.

راهکار پیشنهادی: حوله ای خنک و مرطوب را در مناطق آسیب دیده ی پوست تان قرار دهید. اگر این کار موثر نبود از آنتی هیستامین استفاده کنید.


همچنین بخوانید: آیا از تاثیرات استرس بر روی پوست اطلاع دارید ؟


وزن تان کاهش یا افزایش پیدا کرده است؟

استرس هورمون کورتیزول را در بدن آزاد می کند که باعث می شود توانایی های بدن در پردازش قند خون پایین بیاید و همچنین باعث تغییر در متابولیسم چربی، پروتئین و کربوهیدرات می شود و در نتیجه باعث کاهش یا افزایش وزن خواهد شد. از طرفی استرس باعث باعث ی شود که افراد رفتارهای ناسالم داشته باشند مثل پرخوری و یا کم شدن فعالیت 

راهکار پیشنهادی: پروتئین به شما کمک می کند که کاهش توانایی فعالیت تان را بهبود ببخشید، پس غذاهایی با پروتئین بالا مصرف کنید. همچنین خوردن غذاهایی با فیبر بالا وقتی که تمایل به پرخوری دارید به شما آسیبی نخواهند رساند.


همچنین بخوانید: ۷ ماده غذایی که باعث کاهش استرس می شوند


به طور مکرر دچار سر درد می شوید؟

اگر قبلا از سر درد رنج نمی بردید ولی اخیرا به طور مکرر دچار سر درد می شوید، احتمالا شما خیلی استرس دارید. استرس مواد شیمیایی را آزاد می کند که باعث ایجاد تغییر در اعصاب و رگ های خونی مغز می شود و در نتیجه موجب سردرد می شود. اما آیا شما مستعد ابتلا به میگرن هستید؟ باید بگویم که استرس می تواند میگرن را تحریک و شاید بدتر کند. همچنین استرس می تواند باعث تنش در عضله ها شود که نتیجه اش سر درد است.

راهکار پیشنهادی: اگر نمی خواهید هربار که سر درد گرفتید ایبوپروفن مصرف کنید، پس مالیدن روغن اسطوخودوس یا روغن نعناع را به شقیقه هایتان امتحان کنید!


همچنین بخوانید: چگونه سردردهای خود را در منزل درمان کنیم ؟


شکمتان درد می کند؟

استرس می تواند عملکرد دستگاه گوارش را از چند راه متوقف کند. در اثر استرس بدن اسید معده بیشتری تولید کند که باعث سوزش معده می شود، همچنین هضم و تخلیه مواد غذایی در معده را مختل می کند که باعث ایجاد باد و نفخ می شود. از طرفی می تواند انقباضات روده ی بزرگ را بیشتر کند و باعث اسهال شود.

راهکار پیشنهادی: یک آنتی اسید بدون نسخه تهیه کنید و یا نوشیدن چای زنجبیل را امتحان کنید.


همچنین بخوانید: با خواص بی نظیر سرکه سیب در درمان بیماری ها آشنا شوید


همیشه سردتان است؟

همانطور که ذکر شد، استرس سیستم ایمنی را تضعیف و راه را برای بیمار شدن شما آسان می کند و مبارزه با بیماری سخت می شود. 

وقتی افراد دچار استرس می شوند، در اثر سرما یا ویروس زکام به راحتی بیمار می شوند. این می تواند نتیجه ی سیستم ایمنی ضعیف آنها باشد که توانایی از بین بردن ویروس را ندارد. محققان دانشگاه Carnegie Mellon در پیتسبورگ، داوطلبان را با ویروس زکام آلوده کردند و گزارش شده است که افرادی که فشارهای روانی زیادی داشته اند دوبرابر بیشتر از کسانی که فشار روانی کمتری داشته اند، بیمار شدند.

راهکار پیشنهادی: یک مطالعه نشان داده است که مکمل های زینک می توانند طول مدت بیماری را کاهش دهند. مدیتیشن، ورزش منظم و میزان مناسبی از خواب به شما کمک می کند که استرس تان را کم کنید و سیستم ایمنی تان را تقویت کنید.

نشانه های خاموش و مخرب استرس و راهکارهای مبارزه با آنها

دوباره جوش می زنید؟

فکر می کردید که کابوس نوجوانی تان دیگر از شما دور است. ما اگر صورت تان به یک باره شروع به جوش زدن کرده است می توانید استرس را مقصر بدانید. در اثر فشار  روانی و استرس بدن هورمون های بیشتری مثل کورتیزول را آزاد می کند و سبب می شود صورت تان روغنی تر شود. این روغن اضافی وارد فولیکول های مو شود، همراه با لک و سلول های مرده باعث ایحاد جوش می شود.

راهکار پیشنهادی: کرم های موضعی حاوی بنزوئیل پراکسید یا اسید سالیسیلیک می توانند در صورت استفاده منظم شما را از شر آکنه رها کنند. اگر می خواهید طبیعی تر باشد چای سبز یا عود خام به صورت تان بمالید، خواص ضد باکتری آنها می تواند پوست تان را بهبود ببخشد.


همچنین بخوانید: با ماسک توت فرنگی از شر لکه ها و جوش های خود رها شوید!


احساس گیجی می کنید؟

استرس از لحاظ ذهنی هم شما را بیمار می کند! مقدار زیاد کورتیزول توجه و تمرکز کردن را مشکل خواهد کرد و باعث مشکلات حافظه و همچنین اضطراب و افسرگی خواهد شد.

راهکار پیشنهادی: آرام باشید تا توجه و تمرکز تان را بازپس بگیرید. تمرین کنید که چشم هایتان را ببندید و آرام نفس بکشید و فقط روی تنفس تان تمرکز کنید.


همچنین بخوانید:با ۱۰ تاثیر مثبت یوگا در طول روز آشنا شوید !


نشانه های خاموش و مخرب استرس و راهکارهای مبارزه با آنها

موهایتان می ریزد؟

ریختن چند رشته مو در روز طبیعی است.(فولیکول های قدیمی مو در طول زمان جایشان را به فولیکول های تازه می دهند) اما استرس می تواند این چرخه را مختل کند. میزان زیاد استرس، تعداد زیادی از فولیکول های مو را به حالت استراحت در می آورد و چند ماه بعد این موها می ریزند. همچنین باعث می شود که سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله کنند و نتیجه اش ریزش موها خواهد بود. در ادامه بخوانید : ۵ ماده غذایی مفید برای داشتن موهایی سالم و قوی !!

راهکار پیشنهادی: صبور باشید. زمانی که سطح استرس و فشار روانی تان به حالت عادی برگشت، موهایتان دوباره شروع به رشد کردن می کنند.

ممکن است به خواندن این مطالب هم علاقمند باشید: