در این مطلب شما را با عوامل خطر، درمان و علائم HPV زگیل تناسلی در مردان آشنا خواهیم کرد. ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یکی از رایج ترین بیماری های مقاربتی (STI) است. طبق مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا (CDC)، تقریباً همه کسانی که از نظر جنسی فعال هستند، اما برای HPV واکسینه نشده اند، در برخی از مراحل زندگی خود دچار آن خواهند شد.

تقریبا 80 میلیون آمریکایی به این ویروس آلوده شده اند و هر ساله حدود 14 میلیون مورد جدید به این تعداد اضافه می شود. برای بسیاری، این ویروس به خودی خود از بین می رود. در موارد نادر، HPV یک عامل خطرناک جدی برای انواع خاصی از سرطان است.



علائم HPV چیست؟

بیش از 100 نوع ویروس HPV وجود دارد. تقریباً 40 نوع از راه جنسی منتقل می شوند. انواع این ویروس به صورت کم خطر یا پرخطر طبقه بندی می شود. HPV های کم خطر می توانند باعث ایجاد زگیل شوند و معمولاً علائم کمی دارند و در نهایت به تنهایی و بدون اثرات طولانی مدت برطرف می شوند.

HPV های پرخطر انواع تهاجمی ویروس هستند که نیاز به درمان پزشکی دارند. بعضی اوقات، این ویروس ها باعث تغییرات سلولی می شوند که ممکن است منجر به سرطان شود.

بیشتر مردان مبتلا به HPV هرگز علائمی را تجربه نمی کنند و متوجه نمی شوند که به این عفونت مبتلا هستند. اگر این ویروس از بین نرفت، ممکن است متوجه زگیل دستگاه تناسلی در نواحی زیر شوید:

  • آلت تناسلی
  • اسکروتوم یا کیسه بیضه
  • مقعد

همچنین ممکن است زگیل در قسمت پشت گلو ایجاد شود.

علت بروز HPV در مردان چیست؟

زن و مرد هر دو HPV را از طریق داشتن رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی با یک شریک ناقل ویروس دریافت می کنند. بیشتر افراد آلوده به HPV ناآگاهانه آن را به شریک زندگی خود منتقل می کنند زیرا از وضعیت HPV خود آگاهی ندارند.

عوامل خطر HPV در مردان

اگرچه HPV در مردان و خانمها شایع است، اما مشکلات سلامتی ناشی از HPV در مردان کمتر دیده می شود. سه گروه مردان در معرض خطر ابتلا به مشکلات بهداشتی مرتبط با HPV قرار دارند، شامل:

  • مردان ختنه نشده
  • مردان دارای سیستم ایمنی ضعیف، به دلیل HIV یا پیوند عضو
  • مردانی که با مردان دیگر رابطه جنسی مقعدی یا فعالیت جنسی دارند

درک رابطه HPV و سرطان در زنان و مردان بسیار مهم است. داده های سال 2010 تا 2014 نشان می دهد که هر سال تقریباً 41000 سرطان مربوط به HPV در ایالات متحده تشخیص داده می شود. از این تعداد، تقریباً 24000 نفر در زنان و حدود 17000 نفر در مردان رخ داده است.

سرطانهای اصلی ناشی از HPV عبارتند از:

  • سرطان دهانه رحم، واژن و ولو در زنان
  • سرطان آلت در مردان
  • سرطان گلو و مقعد در زنان و مردان

سرطان دهانه رحم شایعترین سرطان مربوط به HPV در زنان است. و سرطان گلو شایعترین سرطان مربوط به HPV در مردان است.

HPV در مردان چگونه تشخیص داده می شود؟

با توجه به همبستگی زیاد بین سرطان دهانه رحم و HPV، تلاش زیادی برای ایجاد ابزارهایی برای تشخیص HPV در زنان انجام شده است. اما در حال حاضر، هیچ آزمایش تایید شده ای برای تشخیص HPV در مردان وجود ندارد. برخی از افراد ممکن است ویروس را سالها در بدن خود داشته باشند و متوجه آن نباشند.

اگر علائم مرتبط با HPV را مشاهده کردید، مهم است که آنها را به پزشک خود گزارش دهید. در صورت مشاهده هرگونه رشد غیر طبیعی پوست یا تغییر در قسمت های آلت، اسکروتوم، مقعد یا گلو باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. این ممکن است علائم اولیه رشد سرطانی باشد.

درمان HPV در مردان

در حال حاضر درمانی برای HPV وجود ندارد. با این حال، بسیاری از مشکلات سلامتی ناشی از HPV قابل درمان هستند. در صورت ایجاد زگیل تناسلی، پزشک از انواع داروهای موضعی و خوراکی برای معالجه بیماری استفاده می کند. 

سرطانهای مرتبط با HPV نیز قابل درمان هستند، خصوصاً وقتی در مراحل اولیه تشخیص داده شوند. پزشک متخصص در معالجه سرطان می تواند سرطان را ارزیابی کرده و یک برنامه درمانی مناسب ارائه دهد. در صورت بروز علائم غیرمعمول، مداخله اولیه مهم است، بنابراین باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

چگونه خطر HPV را کاهش دهیم؟

بهترین راه برای محافظت از خود در برابر HPV، واکسینه شدن است. اگرچه توصیه می شود که در حدود 12 سالگی واکسینه شوید، اما می توانید تا 45 سالگی هم واکسینه شوید.

همچنین می توانید از طریق راهکارهای زیر خطر را تا حدودی کاهش دهید:

  • در صورت وجود زگیل تناسلی از تماس جنسی با شریک زندگی خودداری کنید
  • استفاده از کاندوم به طور صحیح و مداوم

در ادامه بخوانید: