عوامل تاثیر گذار در اختلالات هورمونی !غده تیروئید هر چقدر که کوچک باشد دارای نقش مهمی در بدن است و فرآیندهای بسیاری را در بدن ما کنترل می کند.در صورت عدم مشکل در این غده بدن می تواند هورمون های زیاد و یا کم تری نسبت به نیاز بدن تولید کند.که هر دو عارضه باعث مشکل در بدن انسان می شود.در این مقاله 9 عامل مهم که می تواند سبب اختلالات هورمونی شود، را برای شما جمع آوری کرده ایم که با یکدیگر با آن ها آشنا می شویم :

1-استرس

استرس بر تمام سیستم های شما تاثیر می گذارد، از جمله سیستم غدد درون ریز بدن .اگر مدام تحت استرس باشید غده تیروئید به درستی کار نمی کند و همین امر باعث اختلالات هورمونی در بدن می گردد.

 عوامل تاثیر گذار در اختلالات هورمونی

2-سیگار

سیگار کشیدن نه تنها بر ریه ها تاثیر می گذارد بلکه بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شده است که بر عملکرد غده تیروئید نیز اثر گذار است.تنباکو به آرامی سبب تولید بیش تر هورمون توسط غده تیروئید می گردد و همین امر سبب پرکاری تیروئید می شود.

 عوامل تاثیر گذار در اختلالات هورمونی

3-مصرف بیش از اندازه محصولات حاوی سویا

سویا دارای فواید بسیاری برای سلامتی است.اما به دلیل خاصیت ضد تیروئید ،مصرف بیش از حد آن می تواند عملکرد این غده را تحت تاثیر قرار دهد.و باعث کم کاری تیروئید می شود.

 عوامل تاثیر گذار در اختلالات هورمونی

4-اعتیاد به الکل 

الکل می تواند ترشحات پانکراس را افزایش یا کاهش دهد.هر دو عامل نیز می تواند ب سلامت بدن تاثیر بگذارد.در نتیجه این امر زنان مشکلات قاعدگی و مردان نیز کاهش میل جنسی را تجربه می کنند.

 عوامل تاثیر گذار در اختلالات هورمونی


همچنین بخوانید :


5-کره حیوانی و کره گیاهی

کلسترول بر تعادل چربی و عملکرد تیروئید اثر می گذارد.با وجود این واقعیت، توصیه می شود که خوردن غذاهای حاوی چربی حیوانی را متوقف نکنید.به عنوان مثال، کره منبع سلنیوم و ویتامین D است.اما می توانید مقدار خوردن کره را کنترل کنید.

 عوامل تاثیر گذار در اختلالات هورمونی

6-مصرف غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا

شاخص گلیسمی بالا بدین معنی است که روند زوال و هضم آن ماده غذایی بسیار سریع است.برای سالم نگه داشتن تیروئید باید به مواد غذایی مصرفی خود توجه کنید.محصولات گلیسمی بالا عبارتند از دسر، شیرینی، پاستا و برنج سفید.این غذاها دارای مقدار زیادی کربوهیدرات هستند و بر روند جذب ید تاثیر می گذارد.کمبود ید منجر به مشکلات تیروئید می شود.البته، تقریبا غیرممکن است که از خوردن محصولات با شاخص گلیسمی بالا استفاده نکنید، اما می توانید مقدار آن را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.

 عوامل تاثیر گذار در اختلالات هورمونی

7-مصرف بیش از حد کافئین

آغاز روز با یک فنجان قهوه خیلی مشکل ساز نیست.اما مصرف بیش از اندازه آن می تواند به سلامتی شما آسیب برساند.قهوه و چای حاوی کافئین هستند که مقدار کورتیزول را در بدن افزایش می دهد.این هورمون استرس روی تیروئید تاثیر می گذارد و سوخت و ساز بدن ما دچار مشکل می گردد.

 عوامل تاثیر گذار در اختلالات هورمونی

8-مصرف بیش ازبرخی حد سبزیجات 

اگر از کمبود ید در بدن رنج می برید ، به شما توصیه می کنیم مصرف انواع سبزیجات مانند تربچه ،کلم و شلغم را کاهش دهید.این محصولات حاوی گلوکوزینولات حاوی گلوکز و نیتروژن هستند.

 عوامل تاثیر گذار در اختلالات هورمونی

9-مصرف فست فود

اگر دوست دارید رژیم غذایی صحیح داشته باشید باید بدانید چه مواد غذایی را نباید بخورید.روغن های مفید در زیتون و دانه کتان، تخم مرغ، محصولات لبنی، گوشت، ماهی و دانه های گندم یافت می شود.از این رو به شما توصیه می کنیم مصرف فست فود را کاهش دهید .

 عوامل تاثیر گذار در اختلالات هورمونی