Threads یا تردز یا تدیرز که با نام نیز تردز اینستاگرام نیز شناخته می‌شود، اپلیکیشنی است که متا شرکت مالک شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و فیسبوک آن را با هدف رقابت با توییتر در تاریخ ۵ جولای ۲۰۲۳ مصادف با ۱۴ تیر ۱۴۰۲ منتشر کرد. در این مطلب قصد داریم هر آنچه را که باید در مورد این شبکه اجتماعی نوپا بدانید، بیان کنیم.

اکنون توییتر وضعیت خوبی ندارد و کاربران آن متمایل به امتحان کردن پلتفرم‌های مشابه این شبکه اجتماعی مثل ماستودون، بلو اسکای، اسپیل و T2 هستند؛ این اتفاق باعث شد مارک زاکربرگ مدیرعامل متا که سه پلتفرم ارتباطی بسیار موفق، فیسبوک اینستاگرام و واتساپ را ایجاد و منتشر کرده است (تقریباً نیمی از جمعیت جهان کاربران این سه شبکه اجتماعی متعلق به متا هستند)، نیز تصمیم بگیرد پلتفرمی برای رقابت با توییتر به نام Threads تردز ایجاد کند.

تردز می‌تواند به پلتفرم بسیار موفقی تبدیل شود؛ زیرا ممکن است تعداد زیادی از کاربران اینستاگرام یا حتی تمام آن‌ها که در حال حاضر ۲.۳۵ میلیارد نفر هستند، به این شبکه اجتماعی جدید متا بپیوندند و همین موضوع باعث رشد بسیار سریع آن شود و در مدت بسیار کوتاهی محبوبیت چشمگیری پیدا کند. اجازه دهید به مهم‌ترین سؤالات در مورد تردز پاسخ دهیم

Threads تردز چیست؟

Threads تردز اینستاگرام

Threads اپلیکیشنی است که توسط تیم توسعه‌دهندگان اینستاگرام طراحی و ایجاد شده است؛ اما برخلاف اینستاگرام متن‌محور و با هدف گفتگو و تبادل متنی طراحی شده و روی به اشتراک‌گذاری تصاویر، ویدیوها و ریل‌ها متمرکز نیست. جالب است بدانید که کلمه Threads در توییتر برای اشاره به رشته توییت‌ها استفاده می‌شود و اکنون نام یکی از رقبای توییتر است! رابط کاربری این اپلیکیشن مانند بخش کامنت‌های اینستاگرام است و در کل مانند توییتر عمل می‌کند.

 قوانین مرتبط با محتوا در Threads همان قوانین اینستاگرام هستند و ویژگی‌های کنترل‌کننده برای میوت کردن اکانت‌های ناقض قوانین اینستاگرام (با استفاده از این قابلیت می‌توانید محتواهای منتشرشده توسط اکانت‌هایی را که نمی‌خواهید پست‌های آن‌ها را مشاهده کنید، مخفی کنید) یا بلاک کردن این اکانت‌ها یکسان است؛ حتی می‌توانید کاربران اینستاگرام  فالو و آنفالو کنید،  درست مانند خود اپلیکیشن اینستاگرام.

در تردز می‌توانید در مورد هر موضوعی صحبت کنید؛ از موضوعاتی که برای شما مهم هستند، گرفته تا موضوعاتی که ممکن است در آینده بسیار نزدیک‌، ترند و داغ شوند. همچنین می‌توانید به پست‌ها پاسخ دهید اگر Threads بنویسید، فالوورهای‌تان می‌توانند به شما پاسخ دهند

حتی می‌توانید پست‌های ارسال‌شده را ریپورت کنید. درصورتی‌که در اینستاگرام کسب‌وکار دارید و از آن کسب درآمد می‌کنید، بهره‌مندی از این شبکه اجتماعی وابسته به اینستاگرام می‌تواند به میزان قابل‌توجهی به رشد و پررونق‌ترشدن کسب‌وکار و درآمد شما کمک کند. به دلیل اینکه Threads هنوز پلتفرم نوپایی محسوب می‌شود، شاید اگر اکنون در آن اکانت بسازید و در آن فعال باشید، در آینده در این شبکه اجتماعی کاملاً دیده شوید و بتوانید از این بستر برای معرفی و شناساندن گسترده خود استفاده کنید.

متا وعده داد این پلتفرم در آینده از پروتکل شبکه اجتماعی غیرمتمرکز ActivityPub استفاده کند؛ چنانچه این وعده در مورد Threads محقق شود، می‌توانید محتوای این شبکه اجتماعی را در سایر پلتفرم‌ها و سرویس‌هایی که از ActivityPub پشتیبانی‌ می‌کنند، ببینید و با آن‌ها تعامل برقرار کنید. 

دانلود threads برای اندروید

دانلود threads برای iOS

نسخه وب threads (تنها برای مشاهده پروفایل‌ها و پست‌ها قابل‌استفاده است و نمی‌توانید در آن لاگین کنید)

مزایا و معایب Threads چیست؟

Threads تردز اینستاگرام

مهم‌ترین مزایا و معایب Threads به شرح زیر است:

مزایای Threads

  • امکان ریپلای کردن روی پست‌ها، کامنت گذاشتن برای آن‌ها لایک کردن آن‌ها و همچنین ارسال مجدد پست‌های ارسال‌شده
  • امکان به اشتراک‌گذاری پست‌ها با سایر اپلیکیشن‌ها
  • پشتیبانی از محتواهای مختلف: برای ایجاد محتوا برای پست‌های Threads می‌توانید از متن (تا ۵۰۰ کاراکتر)، لینک، تصویر (تا ۱۰ تصویر) و ویدیو (تا مدت‌زمان ۵ دقیقه) استفاده کنید.
  • قابلیت ارسال پست استوری و فید
  • قابلیت کپی کردن لینک پست‌ها
  • قابلیت نمایش پست‌ها به‌صورت نقل‌قول
  • پیشنهاد دادن اکانت‌هایی که هنوز آن را فالو نکرده‌اید
  • پشتیبانی از قابلیت خواندن متون نمایشگر و ارائه توضیح در مورد محتوای در حال نمایش در آن برای افراد نابینا یا کم‌بینا
  • پشتیبانی از متن جایگزین عکس ایجادشده توسط هوش مصنوعی
  • امکان مشخص کردن اشخاصی که می‌خواهید روی پست‌های شما ریپلای کنند یا شما را منشن کنند

معایب Threads

  • امکان‌پذیر نبودن ارسال پیام دایرکت
  • عدم برخورداری از تایم لاین و فید فالووینگ (شما در این اپلیکیشن نمی‌توانید از روشی استفاده کنید که بتوانید صرفاً پست‌های ارسال‌شده توسط اکانت‌هایی که آن‌ها را فالو کرده‌اید، مشاهده کنید و تمام پست‌ها برای شما نمایش داده می‌شوند)
  • عدم پشتیبانی از گیف
  • کامل نبودن نسخه وب (در نسخه وب به این اپلیکیشن تنها امکان مشاهده پروفایل‌ها و پست‌های Threads وجود دارد و ورود پلتفرم و ارسال و پست امکان‌پذیر نیست)
  • عدم پشتیبانی از قابلیت داخلی ترجمه (مثل قابلیت ترجمه کپشن‌ها در اینستاگرام)
  • قابل‌ویرایش نبودن پست‌ها پس از ارسال
  • عدم پشتیبانی از تصاویر ایجادشده توسط هوش مصنوعی
  • عدم پشتیبانی از هشتگ‌ها
  • عدم برخورداری از روشی برای مشاهده پست‌های لایک شده
  • امکان‌پذیر نبودن حذف اکانت به‌صورت مجزا (اکانت Threads تنها در صورتی حذف می‌شود که اکانت اینستاگرام خود را نیز حذف کنید)

مزایا و معایب Threads نسبت به توییتر چیست؟

مزایا و معایب Threads نسبت به توییتر

همان‌طور که گفتیم متا تردز را به‌منظور رقابت با توییتر طراحی و ایجاد کرده است؛ پس اجازه دهید مزایا و معایب این دو پلتفرم نسبت به یکدیگر را بیان کنیم.

مزایای Threads نسبت به توییتر

  • امکان نوشتن متن طولانی‌تر: حداکثر میزان کاراکتر برای متن در Threads معادل ۵۰۰ کاراکتر و در توییتر ۲۸۰ کاراکتر است؛ بنابراین برای نوشتن متن در Threads دست‌تان بسیار بازتر و حداکثر طول متن قابل‌نوشتن در این پلتفرم تقریباً دو برابر توییتر است؛ البته کاربران توییتر می‌توانند با پرداخت ماهانه ۸ دلار حداکثر کاراکترهای متن را به ۲۵۰۰۰ کاراکتر افزایش دهند؛ اما در Threads روشی برای افزایش سقف کاراکترهای متن وجود ندارد.
  • امکان ارسال ویدیوهای طولانی‌تر: کاربران Threads می‌توانند ویدیوهایی تا حداکثر طول ۵ دقیقه را ارسال کنند (چه کاربران دارای اکانت تأییدشده و تیک آبی و چه کاربران معمولی)؛ اما حداکثر مدت‌زمان ویدیوی قابل‌ارسال در توییتر ۲ دقیقه و ۲۰ ثانیه است.
  • عدم نمایش تبلیغات: در Threads شاهد هیچ گونه تبلیغاتی نیستیم و بلومبرگ معتقد است این رویکرد متا می‌تواند باعث جذب بیشتر کاربران به شبکه اجتماعی جدید آن شود

معایب Threads نسبت به توییتر

  • عدم برخورداری از قابلیت ذخیره پیش‌نویس‌ها و پست‌ها: در Threads ذخیره پست‌ها و پیش‌نویس‌ها امکان‌پذیر نیست؛ اما کاربران توییتر به‌راحتی می‌توانند این کار را انجام دهند
  • عدم امکان مشاهده تعداد لایک‌های سایر پروفایل‌ها: در Threads در حال حاضر امکان مشاهده تعداد لایک‌های سایر پروفایل‌ها وجود ندارد؛ اما در توییتر می‌توانید تعداد آن‌ها را در یک تب مجزا ببینید.
  • عدم امکان مشاهده سریع موضوعات و موضوعاتی که ممکن است به آن علاقه‌مند باشید: کاربران توییتر می‌توانند موضوعات داغ و سایر موضوعاتی را که به آن‌ها علاقه‌مند هستند، باید در هوم پیج مشاهده کنند؛ اما در Threads برای مشاهده چنین موضوعاتی باید در هوم پیج اسکرول کنید.

چگونه از Threads تردز استفاده کنیم؟

چگونه از Threads استفاده کنیم؟

Threads در حال حاضر برای سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS در ۱۰۰ کشور ازجمله ایران در دسترس است؛ اما به دلیل مشکلات امنیتی هنوز در دسترس کاربران ساکن کشورهای اروپایی قرار نگرفته است.

برای استفاده از این اپلیکیشن باید اکانت اینستاگرام داشته باشید و برای ساخت اکانت در آن نیازی نیست جزئیات را وارد کنید؛ زیرا نام کاربری شما و سایر اطلاعات لازم (مثل اکانت‌های بلاک‌شده) به‌صورت خودکار به اکانت Threads منتقل می‌شود. پس از ساختن اکانت در Threads می‌توانید اطلاعات مربوط به بیو (شرح‌حال) را وارد کنید و فالوورهای اینستاگرام خود را ببینید. درصورتی‌که در اینستاگرام دارای تیک آبی هستید، می‌توانید این تیک را به اکانت Threads خود نیز منتقل کنید.

تعداد کاربران Threads چقدر است؟

تعداد اکانت‌های ساخته‌شده در این شبکه اجتماعی در نخستین ساعات راه‌اندازی آن به ۱۰ میلیون اکانت و ۲۴ ساعت پس از راه‌اندازی آن به ۳۰ میلیون اکانت رسید.

آیا Threads امنیت لازم را دارد؟

Threads تردز نیز مانند اینستاگرام پلتفرم امنی محسوب می‌شود. متا از سال ۲۰۱۶ تاکنون بیش از ۱۶ میلیارد دلار برای محافظت از کاربران اینستاگرام سرمایه‌گذاری کرده است و مطمئناً برای حفاظت از کاربران Threads و حفظ حریم خصوصی آن‌ها نیز تمام تلاشش را می‌کند.