معامله فیوچرز، معجزه‌ای برای رهایی از ضرر!

Shape1

فیوچرز چیست؟ فیوچرز یا قراردادهای آتی، قراردادهای مالی مشتقه ای هستند که طرفین را ملزم به خرید یا فروش دارایی در یک تاریخ آتی با یک قیمت از پیش تعیین‌شده می‌کند. خریدار باید بدون توجه به قیمت فعلی بازار در تاریخ انقضا، دارایی پایه را به قیمت تعیین‌شده خریداری کند یا فروشنده باید دارایی پایه را با آن قیمت بفروشد.

دارایی‌های پایه قراردادهای فیوچرز شامل کالاهای فیزیکی، ارزهای دیجیتال و دیگر ابزارهای مالی است. در قراردادهای آتی جزییات و مقدار دارایی پایه را به تفصیل بیان می‌کنند و برای تسهیل معامله در صرافی فیوچرز استاندارد شده‌اند. از معاملات آتی می‌توان برای پوشش ریسک یا سوداگری (نوسان‌گیری) استفاده کرد.

قرارداد فیوچرز ارز دیجیتال چیست؟

قراردادهای فیوچرز ارزهای دیجیتال قراردادهایی بین دو سرمایه‌گذار است که روی قیمت آتی یک ارز دیجیتال شرط‌بندی می‌کنند. آنها به شما این امکان را می‌دهند که بدون خرید رمزارز مورد نظر، در معرض نوسانات قیمت آن قرار بگیرید. معاملات آتی کریپتو شبیه قراردادهای آتی استاندارد برای کالاها یا سهام است که به شما امکان می‌دهند روی صعود یا نزول قیمت یک دارایی شرط‌بندی کنید.

اولین قراردادهای آتی بیت کوین در اوایل دسامبر 2017 در پلتفرم Cboe راه‌اندازی شد اما به‌زودی فعالیت آن متوقف شد. بورس کالای شیکاگو (CME) نیز قراردادهای آتی بیت کوین را در دسامبر 2017 معرفی کرد. معاملات آتی بیت کوین و اتر بر اساس نرخ مرجع بیت کوین CME CF و نرخ مرجع اتر CME CF است.

مزایای معاملات فیوچرز بیت کوین

مزیت اصلی قراردادهای فیوچرز این است که قرار گرفتن در معرض نوسانات ارزهای دیجیتال را به صورت قانونی ارائه می‌دهند. این یک نکته مهم در یک بازار بی‌ثبات با نوسانات شدید قیمتی است. قراردادهای آتی بیت کوین در CME توسط کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) تنظیم می‌شود.

سادگی

معاملات آتی بیت کوین فرآیند سرمایه‌گذاری در بیت کوین را ساده می‌کند. شما نیازی به ایجاد یک کیف پول ندارید، زیرا صرافی خود این امکان را فراهم کرده است.

ایمنی بیشتر

قراردادهای فیوچرز بیت کوین برای شرط‌بندی روی بیت کوین نسبتاً ایمن‌تر هستند، زیرا قراردادهای آتی دارای موقعیت و محدودیت قیمتی هستند که به شما امکان می‌دهد ریسک خود را کاهش دهید.

محدودیت‌های پوزیشن

محدودیت‌های پوزیشن (Position Limits) بین صرافی‌ها متفاوت است. به عنوان مثال، CME حداکثر 2000 قرارداد آتی ماهانه و 5000 قرارداد را در سررسیدهای مختلف مجاز می‌کند.

نحوه عملکرد معاملات فیوچرز

داستان معاملات فیوچرز در صرافی‌های نظارت‌نشده متفاوت است. آنها این آزادی را دارند که به کاربران اجازه دهند ریسک بیش از حد در معاملات خود اتحاذ کنند. به عنوان مثال، بایننس هنگام راه‌اندازی معاملات آتی بر روی پلتفرم خود در سال 2019، اهرم (Leverage) 125 برابری ارائه می‌کرد. اما این رقم در جولای 2021 به 20 برابر کاهش یافت.

به یاد داشته باشید که اهرم‌های سنگین‌تر به نوسانات در معامله شما تبدیل می شود. بنابراین، وعده سود بالا با خطر از دست دادن مقادیر قابل توجهی پول خنثی می شود.

مبلغی که می‌توانید معامله کنید به مبلغ مارجین (وثیقه) در دسترس شما بستگی دارد. مارجین حداقل وثیقه‌ای است که برای انجام معاملات باید در حساب خود داشته باشید. هر چه مبلغ معامله بیشتر باشد، میزان مارجین مورد نیاز صرافی برای تکمیل معامله بیشتر است.

ماهیت مخاطره آمیز و پرنوسان بیت کوین باعث شده که مارجین مورد نیاز برای معاملات آتی آن به طور کلی بیشتر از سایر کالاها و دارایی‌ها باشد. معاملات آتی بیت کوین CME با مارجین 100% آغاز شد، به این معنی که معامله گران باید کل مبلغ معامله را به عنوان مارجین قرار می‌دادند.

این صرافی مارجین 50 درصدی برای بیت کوین و 60 درصدی برای معاملات آتی اتر را الزامی می‌کند.

CME برای معاملات آتی بیت کوین نیاز به مارجین پایه دارد. کارگزاری‌هایی مانند TD Ameritrade که معاملات آتی بیت کوین CME را به عنوان بخشی از مجموعه محصولات خود ارائه می‌دهد، می‌توانند نرخ‌های مارجین را بالاتر از نرخ پایه تعیین‌شده توسط صرافی تعیین کنند.

Shape2

ملاحظات ویژه هنگام ترید قراردادهای فیوچرز ارزهای دیجیتال

تعداد پلتفرم‌هایی که معاملات آتی ارزهای دیجیتال را ارائه می‌دهند، و همچنین تعداد شرکت‌کنندگان و حجم معاملات در مقایسه با سایر کالاها در حال افزایش است. معاملات آتی ارزهای دیجیتال هنوز در مراحل اولیه است، بنابراین ویژگی‌های خاص خود را دارد.

حجم معاملات

حجم معاملات فیوچرز کریپتو می‌تواند مشابه حجم معاملات بازارهای نقدی یا اسپات باشد. نوسانات قیمت نیز در بسیاری از مواقع ممکن است بالا باشد. در چنین مواقعی، ممکن است معاملات آتی ارزهای دیجیتال از قیمت‌های بازار اسپات پیروی ‌کنند یا با اختلاف بهای قابل‌توجهی معامله شوند.

این بدان معنی است که معاملات فیوچرز بیت کوین ممکن است محافظت کافی در برابر نوسانات بازار پایه ارائه نکند. SEC در ژوئن 2021 به سرمایه‌گذاران در مورد مشکلات معاملات آتی ارزهای دیجیتال هشدار داد.

اکثر صرافی‌ها تنظیم‌نشده هستند

به‌جز پلتفرم‌های برتر، مانند CME، معاملات آتی ارزهای دیجیتال عمدتاً در صرافی‌های تنظیم نشده (Unregulated) انجام می‌شود. در میان بزرگ‌ترین پلتفرم‌های جهان برای معاملات آتی بیت‌کوین، تنها CME توسط CFTC تنظیم می‌شود.

در کدام صرافی‌ها می‌توانیم معاملات فیوچرز ارزهای دیجیتال انجام دهیم؟

Shape3

طبق داده‌های سایت CoinGecko، برجسته‌ترین پلتفرم‌های معاملات فیوچرز در ۲۹ ژوئیه ۲۰۲۳، عبارت‌اند از:

  • بایننس: بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال جهان از نظر حجم معاملات، 58 میلیارد دلار از کل حجم معاملات فیوچرز بیت کوین را به خود اختصاص داده است.
  • بای بیت ((ByBit: اگرچه ممکن است به اندازه بایننس برای کاربران شناخته شده نباشد، ByBit در زمره بزرگ‌ترین صرافی‌های ارزهای دیجیتال در جهان قرار دارد. در 29 ژوئیه 2023 این صرافی حجم معاملات 2.75 میلیارد دلاری داشت. این در حالی است که به دلیل پیروی از مقررات، بای بیت برای مشتریان ایالات متحده در دسترس نیست.
  • فمکس (Phemex): فمکس در سال 2019 توسط یک شرکت ترید مشتقات شروع به کار کرد. این پلتفرم در 29 جولای 2023، 2.1 میلیارد دلار از کل حجم معاملات آتی ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص داد.
  • بیت گت ((Bitget: بیت گت نیز در ابتدا به عنوان یک صرافی مشتقات تأسیس شد، Bitget دارای 215 جفت ارز برای ترید است، از جمله معاملات دائمی و آتی. حجم معاملات بیت گت در 29 جولای 2023، 3.8 میلیارد دلار بود.
  • OKX: OKX 424 جفت معاملاتی را در معاملات دائمی و آتی ارائه می‌دهد. حجم معاملات این صرافی 4.03 میلیارد دلار در 29 جولای 2023 بود.

خلاصه مطلب

قراردادهای فیوچرز ابزار سرمایه‌گذاری است که به خریدار اجازه می‌دهد روی قیمت آتی یک کالا یا سایر اوراق بهادار شرط‌بندی کند. این قراردادها نقش مهمی در عملکرد روان بازارها دارند. با امکان قفل کردن قیمت‌ها از قبل، آنها به تریدرها و سایر فعالان بازار اجازه می‌دهند بدون نگرانی در مورد نوسانات قیمت روزانه در بازار کار کنند.

این یک پست تبلیغاتی می باشد و مجله وارونه صحت و سقم آن را تایید یا تکذیب نمیکند!