خواب اهمیت خاصی در سلامت انسان دارد.عوامل زیادی ممکن است سبب بی خوابی گردد.بی خوابی می تواند سبب بیماری هایی مانند دیابت ،بیماری های قلبی و برخی دیگر از بیماری های جدی شود.ما در این مطلب قصد داریم شما را با 9 اشتباه رایج در مورد خواب آشنا کنیم :

9 اشتباه رایج در مورد خواب

اشتباه اول :خواب مفید باید حداقل 8 ساعت باشد

صحیح :یکی از9 اشتباه رایج در مورد خواب این است که ما فکر می کنیم که خواب مفید باید حداقل 8 ساعت باشد.اما باید بگوییم که مقدار نیاز هر انسان به خواب متفاوت است .براساس گفته کارشناسان مقدار نیاز هر انسان به خواب به ژن های او بستگی دارد.امکان تغییر زمان نیاز خواب ممکن نیست.اگر شما یک خواب ناسالم داشته باشید ،مدت زمان بیشتری را در رختخواب صرف خواهید کرد. به عنوان مثال اگر در زمان خواب به طور مکرر از خواب برخاسته و دوباره به خواب می روید که این نشانه ای از اختلال خواب است.

اشتباه دوم :نوشیدن قهوه قبل از خواب باعث بی خوابی نمی شود

صحیح :مواد موجود در چای و قهوه با تاثیر در سلول های مغز باعث تاثیر بر روی خواب می گردد.نوشیدنی های مانند چای ،قهوه ،نوشابه های انرژی زا و… باعث می شود که فرد به طور میانگین تا 6 ساعت دچار بی خوابی گردد.البته زمان آن در انسان ها متفاوت است.یعنی نوشیدن چای ،قهوه بعد از وعده ناهار ممکن است سبب بی خوابی گردد.

اشتباه سوم :خواب کم ،بهتر است

صحیح :یکی از 9 اشتباه رایج در مورد خواب این است که برخی می پندارند که خوابیدن به مدت زمان کمتر ،مفید تر است.خواب کم مانع از عملکرد مغز در برخی موارد می شود که رابطه مستقیمی با خواب دارد.به عنوان مثال برخی از توابع یادگیری و حافظه به خواب نیاز دارند.بی خوابی سبب می گردد یادگیری سخت تر شود.چرخه خواب سالم برای تنظیم اشتها و متابولیسم بدن بسیار مفید است.به همین دلیل است که کم خوابی سبب چاقی می گردد.

اشتباه چهارم :سندرم آپنه خواب یک بیماری در افراد دارای اضافه وزن زیاد است

صحیح :وقفهٔ تنفسی درخواب یا قطع تنفس در خواب’ یا آپنه خواب (Sleep apnea) یک اختلال است که باعث توقف تنفس برای مدت کوتاهی در طول خواب می‌شود. این دوره‌ها به آپنه (apneas) نامیده می‌شود.براساس گفته کارشناسان سندرم آپنه خواب در هر انسانی با سن و وزن متفاوت می تواند دیده شود.در سندرم آپنه خواب شدید اغلب افراد دارای اضافه وزن زیاد هستند که در واقع نتیجه این بیماری است.یعنی در واقع از زمان ابتلا به این بیماری فرد دچار اضافه وزن گردیده است.

اشتباه پنجم :برای هر اختلال خواب آزمایش خواب ضروری است

صحیح :پلیسومنوگرافی، رایج ترین روش آزمایشگاهی برای تشخیص اختلالات خواب است.اما  انجام این آزمایش برای هر اختلال خوابی صحیح نیست.تشخیص بیماری خواب با درک شکایات بیمار، امتحانات و در صورت لزوم انجام آزمایش های خواب و سایر آزمایش های آزمایشگاهی مانند سایر بیماری ها انجام می شود.بنابراین آزمایش خواب یک روش تشخیصی مهم است، اما برای تشخیص هر اختلال خواب لازم نیست.

در ادامه بخوانید :با یک ساعت زودتر از خواب بیدار شدن زندگیتان را تغییر دهید!

اشتباه ششم :نخوابیدن در شب  را باید با خواب روز جبران کرد

صحیح :این کاملا نادرست است.مغز ما درشب به خواب احتیاج دارد و در روز به بیداری.فردی که قصد جبران نخوابیدن شب را با خوابیدن در روز داشته باشد در واقع باعث بی خوابی در شب آتی نیز می گردد.

اشتباه هفتم :اگر شب دیر می خوابم ،صبح نیز باید دیر از خواب بلند شوم

صحیح:یکی از مهم ترین شرایط برای خواب سالم است این است که زمان بلند شدن از خواب را ثابت کنید.بنابراین اگر هر ساعتی از شب به خواب می روید باید صبح ها سر ساعت معینی از خواب بیدار شوید.حتی در روزهای آخر هفته ,تعطیلات رسمی و ….

اشتباه هشتم :هر چقدر قبل خواب خسته تر شوم ،راحت تر به خواب می روم

صحیح:برخلاف آنچه فکر می کنیم ،زمانیکه انسان خسته تر است سخت تر به خواب می رود.به همین دلیل سعی کنید چند ساعت قبل از زمان خواب از انجام فعالیت های سنگین ورزشی جدا خودداری کنید.

اشتباه نهم :کتاب خواندن و تلویزیون دیدن باعث خواب راحت می گردد

صحیح :خواندن کتاب ها، تماشای تلویزیون، صرف وقت با تلفن یا رایانه برخلاف آنچه تصور می شود سبب بی خوابی می گردد.لازم است چنین عملیاتی را خارج از تخت انجام دهیم، حتی در اتاق دیگری، اگر امکان دارد و از تخت خواب برای خواب استفاده کنید.در واقع مخالف این موضوع نیز صحیح است.بنابراین خوابیدن در بیرون از تختخواب نیز سبب مشکلات خواب می گردد.

در ادامه بخوانید :

پیشنهاد های رنگی برای دکوراسیون اتاق خواب !

چه چیزی باعث بی خوابی مداوم می شود؟

برای داشتن خوابی آسوده و راحت دکوراسیون اتاق شما باید چگونه باشد ؟