سیارک ریوگو برایمان اطلاعاتی داغ در آستین دارد!!!

سیارک ریوگو یکی از سیارک هایی است که برای بررسی مورد هدف محققان قرار گرفته است! گفته شده سیارک هایی مانند ریوگو می توانند چگونگی تشکیل سایر سیاره های بزرگتر را برایمان برملا کنند!

با ما در این گزارش همراه باشید تا ببینیم سفینه ی فضایی ژاپنی از سیارک ریوگو چه اطلاعاتی برایمان آورده!!!



سفینه ی فضایی هایابوسا…

آژانس هوا فضای ژاپن سفینه ای توپ مانند و مسی را به سیارک ریوگو پرتاپ کرد! هدف  از این عملیات بررسی ترکیبات سازنده ی این سیارک است! جالب است بدانید که این سفینه ی ژاپنی توپ مانند سایزی کمی بزرگتر از یک توپ تنیس دارد!

پس از گذشت 1 سال محققان موفق شدند تا اطلاعات جمع آوری شده از این سیارک را 195 میلیون سال نوری از ما فاصله دارد بررسی کنند!

این گردشگر فضایی که با نام هایابوسا شناخته می شود جعبه ای از جنس پلاستیک فشرده و قابل انفجار را با خود حمل می کرد! در نهایت این جعبه ی قابل انفجار در ساختار سیارک کار گذاری شد!

خود گردشگر هم به جایی امن رفت تا آسیب نبیند! البته دوربینی هم برای ثبت ماجرا وجود داشت! این دوربین در حدود نیم مایل بالاتر از محل انفجار در مدار این سیارک قرار گرفته بود!

پس از انفجار شکافی به بزرگی 33 فوت در سطح سیارک ایجاد شد و موادی هم از جنس خود سیارک به اطراف پراکنده شد! این مواد در حین فرو نشستن در جعبه ی پلاستیکی قرار گرفت تا بعد ها آنالیز شود! دوربین ها جزییات اتفاقات را ثبت کرده اند!

سیارک ریوگو

اطلاعات به دست آمده از این شهاب سنگ هم در روز پنج شنبه و در مجله ی «علم» به چاپ رسید!!!

گودال به جا مانده از انفجار شبیه به یک نیم دایره است! این گودال شامل لبه های برجسته، یک حفره ی مرکزی و سطحی نامتوازن از مواد برداشت شده است!

شاید علت وجود چنین سطح نامتوازنی تخته سنگی بزرگ در زیر شکاف اصلی باشد! بر اساس اطلاعات به دست آمده جنس این سیارک چیزی شبیه به شن های روان سیاره ی خودمان زمین است!

البته محققان موفق نشدند مواد زیادی از سطح این سیارک برداشت کنند ! ذرات پس از انفجار عمدتا دوباره به درون حفره برگشتند! علت این امر هم جاذبه ی بالای این سیارک است!

سیارک رایگو در حدود 3000 فیت وسعت دارد! سطح این سیارک با تخته سنگ ها پوشیده شده و بسیار خشک است! دنیای این سیارک بسیار تاریک تر از آن چیزی است که در تصور شما می گنجد!

حتی سنگ ها هم در این سیارک تیره هستند! البته برخی تخته سنگ های روشن هم در این سیارک وجود دارد که تعدادشان خیلی کم است!

سیارک ریوگو

مححقان معتقدند دو مدل ماده ی اصلی در این سیارک وجود دارد!

علتش هم این است که پس از برخورد سیارک کوچکی به سیارک مادر، رایگو متولد شد!!!

سنگ های این سیارک مانند کاندریت های کیهانی کربن دار هستند! برخی از سنگ های این سیاره مواد رنگی بسیار ریزی دارند که با نام «inclusion» شناخته می شود! این رنگدانه ها مواد معدنی مانند «olivia» دارند!

محققان هم چنین متوجه شدند که اکثر سنگ های این سیارک متخلخل هستند! شاید به همین دلیل است که سنگ های کربن دار کیهانی در سیاره ما کم هستند!

چرا که اتمسفر ما به کربن فشار آورده و در اثر خروج کربن سنگ های کربن دار می شکنند !

شاید بتوان گفت که سیارک های متخلخلی کربن داری مانند رایگو نقطه ی اتصال داستان های فضایی ما هستند!

این سیارک ها از به هم پیوستن ذرات شن مانند کهکشانی به وجود آمدند و تبدیل به سیاره های عظیم الجثه شدند! این تحقیق پاسخ بسیاری از سوال ها در مورد چگونگی تشکیل سیاره ها را برایمان روشن کرده است!

پاسخی که با بررسی سنگ های آسمانی افتاده بر روی زمین هرگز به آنها نمی رسیدیم! چرا که اتمسفر ما این سیارک های متخلخل را نابود می کند! شاید هم همین سنگ ها هستند که در نهایت به سیاره های بزرگ خاکی در منظومه ی شمسی تبدیل می شوند!

با بررسی این سیارک های به جا مانده از ابتدای تشکیل حیات می توانیم به نحوه ی شکل گیری بسیاری از اجرام آسمانی پی ببریم! متاسفانه برای همه ی فضاشناسان امکان بررسی شواهد آنهم به این صورت وجود ندارد!

اکثر فضاشناسان بر اساس مدل های ساخته ی دست بشر به بررسی اطلاعات می پردازند!

بر همین اساس تحقیقات در این مورد به میزان دسترسی ما به دنیاهای ماورای زمین بستگی دارد!

ما به ماموریت های فضایی نیاز داریم که به اعماق کهکشان ها سفر کنند و از دور و نزدیک برایمان خبر بیاورند! هایابوسا در دسامبر سال 2019 ریوگو را ترک کرد و در پایان سال 2020 به زمین نشست!

این گردشگر فضایی به همراه خود ذرات با ارزش سیارکی را آورد که میلیون ها سال نوری از ما فاصله دارد! چنین اطلاعات با ارزشی اولین بار است که به دست محققین ما میرسد!!!