چگونه با کودکان درباره‌ی ویروس کرونا صحبت کنیم؟ اخبار درست و غلط درباره ی ویروس کرونا می تواند کودکان را بسیار مضطرب و نگران کند. اما ما باید چطور درباره ی ویروس کرونا با کودکان حرف بزنیم؟ چطور اضطراب آنها را کاهش دهیم و به آنها اطلاعات درست بدهیم؟

شما باید به ترس های فرزندتان گوش کنید و نباید آنها را نادیده بگیرید. قبل از هرچیز باید اطمینان حاصل کنید که کودکتان درک درستی از ویروس کرونا دارد و سپس درباره ی اینکه کودکتان در اخبار چه دیده یا از دوستانش چه شنیده است با او صحبت کنید.



گزارشهای مربوط به گسترش این ویروس به همراه ماهیت کشندگی احتمالی آن، باعث نگرانی همه ی ما بزرگسالان شده است، اما این موضوع می تواند برای کودکان دلهره آور تر باشد. ما نمی خواهیم جدیت ماجرا را اانکار کنیم و فرزندان مان را گول بزنیم که خطری تهدید شان نمی کند، چون در این صورت فقط خودمان را به یک دروغگو تبدیل می کنیم. پس باید چه کنیم؟

والدین در حالی که به کودکان شان در مدیریت اضطراب و دلهره شان کمک می کنند، باید آنها را آگاه و هشیار نگه دارند و اطلاعات درست و کافی به آنها بدهند. 

برای کودکانی که خودشان ترس شان را بروز می دهند، مشخص است که والدین باید کاملا در دسترس باشند و به کنار آمدن کودک با این موضوع کمک کنند. اما برای کودکانی که ترسشان را نشان نمی دهند چه؟ آیا نیاز است موضوع را باز کنیم؟ والدین باید آگاه باشند که حتی اگر بچه هایشان درمورد کرونا صحبت نمی کنند، بازهم ممکن است دچار نگرانی شوند.

خیلی متحمل است که بچه در مدرسه یا مهد یا باشگاه در این مورد با هم سالان شان صحبت کنند، و فقط به این دلیل که این موضوع را با شما مطرح نمی کنند، به معنای این نیست که این نگرانی به ذهنشان خطور نمی کند.

چگونه با کودکان درباره‌ی ویروس کرونا صحبت کنیم؟

اولین ماموریت شما این است که اطلاعات تان در مورد ویروس کرونا موثق و درست باشد تا اطلاعات غلطی را به فرزندتان منتقل نکنید. کودکتان از شما سوالات بسیاری خواهد پرسید پس باید بتوانید صادقانه و کاملا صحیح به سوالاتش پاسخ دهید. 

“والدین باید فرزندان شان را آگاه کنند که آنچه در مورد این ویروس در این مرحله شناخته شده است، این است که این ویروس تنفسی مانند سایر ویروس های تنفسی شایع باعث ذات الریه خواهد شد. و این بیماری می تواند بدون علامت باشد (بدون علائم) یا علائمی از خفیف تا شدید دارد.

“والدین می توانند با استفاده ار مقایسه آن با سایر ویروس ها مانند آنفلوانزا برای فرزندشان مثال بیاورند، و در مورد اینکه “بهداشت دست” مهمترین چیز برای جلوگیری از ویروس است، صحبت کنند.”

والدین باید به فرزندان خود آموزش دهند که بعد از دستشویی، قبل از غذا و بعد از رفتن به اماکن عمومی، 20 ثانیه دست خود را بشویند. همچنین باید از لمس کردن دهان، چشم و بینی خودداری کرد.

باید به ترس های او از طریق “گوش دادن فعال” گوش فرا دهید. به عبارت دیگر، توجه کامل خود را به فرزندان تان بدهید و احساسات آنها را با صدای بلند تصدیق کنید. البته این امر مستلزم مدیریت ترس های خودمان در مورد بیماری است. باید بررسی کنید که ترس های شما چه تاثیری روی فرزندتان دارد و سعی کنید ابتلا خود راهکارهای مدیریت اضطراب و ترس و روش های پیشگیری را به کار بگیرید، بهتریم کار تبدیل شدن به یک الگوی خوب برای فرزندمان است. 

در ادامه بخوانید: