خبر های خوش دنیای نجوم در راه است …

دانش نجومی از آن چیزی که فکر می کنید هم پیچیده تر است!!! گاهی راز هایی را برایتان برملا میکند که فکرش را نمی کردید! گاهی دانش نجومی می تواند ار هر دانش دیگری جالب تر باشد!

با ما همراه باشید تا در مورد این دانش بیشتر بدانید! قرار است خبر های خوشی در مورد دانش نجومی بشنوید!  با ما همراه باشید تا در مورد این دانش بیشتر بدانید!


تو قرنطینه کف کردی؟ وقتشه با کهکشان و دنیای نجومی آشنا بشی!!! 

سفر به سراسر کیهان ؛ نگاهی به عکس های برگزیده مسابقه عکاسی نجومی2018

نابودی کهکشان با تسونامی کوازار؛ دوراختری نابودگر که کهکشان ها را می خورد!!! 


خبر ها حاکی از آنند که دقیقا یک سال دیگر ، روز 30 ژانویه سال 2021، تلسکوپ جیمز وب به فضا خواهد رفت!

این تلسکوپ بر روی موشکی اروپایی سوار خواهد شد و از مرکز موشکی که در غرب گینه قرار دارد به فضا خواهد رفت! این تلسکوپ که در واقع گونه ای ارتقا یافته از هابل است که منظومه ی شمسی را مطالعه خواهد کرد!

عکس های این تلسکوپ با کیفیت بسیار بالا برایمان ارسال خواهند شد ! داستان تولد منظومه ی شمسی را با این تلسکوپ خواهیم فهمید!

همه ی تلسکوپ ها می توانند تا جایی به عقب برگردند و از گذشته ی سیاره ها برایمان خبر بیاورند! اما این یکی فرق دارد! جیمز وب از همه ی تلسکوپ ها قوی تر بوده و اطلاعات قابل استناد تری خواهد داد!

این تلسکوپ می تواند از کهکشان هایی که 13 بیلیون سال نوری با ما فاصله دارند عکس بگیرد! پس ما را به 13 بیلیون سال قبل می برد! عجیب نیست؟؟؟

جیمز وب قوی ترین و پیچیده ترین تلسکوپی است که تا به حال با دست های بشر ساخته شده است!

قرار است در دست های محققان ما قرار بگیرد! دانش مححقان ما و اطلاعات این تلسکوپ در کنار هم طوفانی به پا خواهند کرد!

قرار بود این تلسکوپ سال 2007 افتتاح شود! اما مدام مشکلاتی پیش می آمد و افتتاحش عقب می افتاد! این اواخر هم که شیوع ویروس کرونا دامن گیر تلسکوپ و عوامل سازنده اش شد!

اما این افراد دراتقی تمیز همراه با تلسکوپ در سواحل کالیفرنیا قرنطینه هستند! تلسکوپ هم در 30 مارچ 2021 به فضا پرتاپ خواهد شد!!

البته اگر اتفاق بد دیگری نیافتد! در هر حال قرار است تاریخ نهایی در روز 15 مارچ 2021 اعلام شود!

در خوش بینانه ترین حالت یک سال فرصت داریم تا این تلسکوپ راه بیفتد ! و ما را از عجایب دنیای نجوم با خبر کند!

جیمز وب چه جور تلسکوپی است؟؟؟

در واقع این تلسکوپ محصولی مشترک بین ناسا، آزانش هوا فضای اروپا و کاناداست! این تلسکوپ بسیار بزرگ و حجیم است! یک دوربین فوق قرمز دارد! و یک اسپکتروگراف برای به دام انداختن نوری که از دوردست ها می آید!!!

به خاطر تلاش های جیمز وب در طول سال های پرتاپ آپولو نام این تلسکوپ را جیمز وب گذاشته اند!

فرق هابل و جیمز در چیست!

جیمز نور بسیار بیشتری از هابل جمع میکند! یعنی نور هایی که بیلیون ها سال از ما فاصله دارند را بهتر به دام می اندازند! هابل در 24 آوریل سال 1990 به فضا پرتاب شد !

در حال حاضر 30 سال است که به ما خدمت میکند! هابا 11 تن وزن دارد و آینه ای با ضخامت 2.4 متر در آن قرار گرفته است!

آن طرف قضیه تلسکوپ جیمز قرار دارد! هزینه ی ساخت این تلسکوپ 9.7 بیلیون دلار است! 6 تن وزن دارد! آینه ی به کار رفته در آن هم 6.5 متر قطر دارد!

18 آینه ی پوشیده از طلا و بریلیون شش گوشه در آن وجود دارد! کیفیت تصویر مادون قرمز جیمز وب نسبت به هابل بسیار بالاست!!!!!

در ادامه بخوانید » اولین عکس های تلسکوپ فضایی جیمز وب

جیمز وب در کجا قرار خواهد گرفت؟؟؟   

مکان قرار گیری این دو تلسکوپ هم بسیار متفاوت خواهد بود! هابل در مداری با فاصله ی 550 کیلومتری از زمین برایمان اطلاعات می فرستد! اما جیمز وب در مدار دورتری قرار خواهد گرفت!

یعنی در مداری که از زمین 1.5 میلیون کیلومتر فاصله دارد! ( خط L2) تصاویر هم با شبکه ی  دیپ اسپیس ناسا به دستمان می رسند!!!

دانش نجومی

چرا به جیمز وب نیاز داریم؟؟؟

هابل و جیمز وب در واقع مکمل یکدیگر هستند! این دو تلسکوپ طول موج های متفاوتی را کاور می کنند! و در نهایت اطلاعاتی که به دستمان می رسد کامل تر و روشن تر است!

این گونه بهتر می فهمیم در دنیای اطرافمان چه می گذرد! جیمز وب می تواند نور هایی که بیلیون ها سال نوری با ما فاصله دارند را شناسایی کند و برایمان اطلاعات بیاورد!

می توانیم داستان تشکیل ستاره ها و سیاره های پیر را بدانیم! کمربند کویپر و سیاره های مدار خارجی منظومه هم که تا به حال برایمان ناشناخته بودند با این تلسکوپ بیش ار پیش شناسایی می شوند!

وب نور ستاره ها را بلاک میکند! و با استفاده از نور مادون قرمز تصاویر ستاره ها ، روشن تر و واضح تر از قبل دریافت خواهند شد!!!

دانش نجومی

تلسکوپ پس از جیمز وب …

تلسکوپ وایلد فیلد آینه ای به بزرگی هابل خواهد داشت! اما دوربین های این تلسکوپ 228 مگاپیکسل وضوح خواهند داشت!!! پس عکس ها 100 برابر هابل با کیفیت تر خواهند بود!

در مدت زمانی کوتاه قادر خواهیم بود نقشه ای دقیق از راه شیری و سایر کهکشان ها به دست بیاوریم! سیاره های مدار خارجی ، سیاه چاله ها و انزی سیاه به خوبی با این تلسکوپ بررسی خواهند شد!

مکان قرارگیری وایل فیلد به وب بسیار نزدیک است و در سال 2025 به فضا پرتاب خواهد شد!!!