طرفداران استودیو جیبلی و هایائو میازاکی با شنیدن خبر انتشار انیمه future boy conan پس از گذشت چهل سال از زمان تولید در آمریکا هیجان زده شدند. اولین انیمه سینمایی جیبلی که توسط میازاکی کارگردانی شد، قلعه ای در آسمان –  Laputa Castle In The Sky نام داشت و در سال 1986 برای اولین بار به روی پرده های سینما به نمایش درآمد. فرقی نمیکند شما چهل ساله اید یا ده ساله، همه کسانی که این انیمیشن زیبا را تماشا کرده اند پسری با موهای تیره و دختری مرموز را بخاطر می آورند و به یاد دارند که ملاقات ظاهرا ساده این دو نفر چه داستان متفاوت و خاصی را از تعقیب و گریز و کشف سرزمین های ناشناخته خلق کرد.

مرتبط: معرفی آثار هایائو میازاکی ؛ راوی داستان هایی بزرگسالانه در قالبی کودکانه 

این فیلم اولین اثر رسمی استودیو جیبلی و سرآغاز شهرت جهانی این کمپانی محبوب و پرطرفدار بود. فیلم قلعه ای در آسمان باعث شد میازاکی به یکی از محبوب ترین نویسندگان جهان در زمان حال تبدیل شود. اما قدیمی ترین و واقعی ترین طرفداران جیبلی و میازاکی از این حقیقت باخبر هستند که قبل از انیمه قلعه ای در آسمان، اثر مستقلی از میازاکی با نام پسر آینده کونان – Future Boy Conan ساخته شده. که میازاکی در آن از ایده مشابهی برای روایت داستانی متفاوت استفاده کرد. این انیمه سریالی که در سال 1978 یعنی هشت سال قبل از انیمه لاپوتا منتشر شد؛ اما تا به حال هیچوقت در ایالات متحده آمریکا به نمایش درنیامده بود.

و حالا ما به تازگی متوجه شدیم که آمریکا قصد دارد این انیمه سریالی قدیمی را برای شهروندانی که طرفدار این سبک از انیمیشن و فیلم هستند، پخش کند. انیمه Future Boy Conan بلاخره پس از 43 سال از انتشار اولیه اش در ژاپن در قالب پک های چهار حلقه ای DVD در آمریکا توضیع شده است. در ادامه به معرفی این انیمه قدیمی اما جذاب میپردازیم. علاوه بر معرفی کمی بیشتر درباره شباهت ها و تفاوت های پسر آینده کونان و لاپوتا صحبت میکنیم. لطفا تا انتهای این مطلب با مجله وارونه همراه باشید.

معرفی انیمه future boy conan

خلاصه داستان انیمه Future Boy Conan

این سریال شامل 26 قسمت 30 دقیقه ای است و داستان به ماجراجویی های پسر نوجوانی به نام کونان در یک دنیای آخرالزمانی میپردازد. میتوانیم با کمی خوشبینی و مثبت‌نگری اضافه کنیم که بازسازی و انتشار مجدد انیمه Future Boy Conan نقطه عطفی در طول دوران کاری هایائو میازاکی و صنعت انیمیشن سازی است.

مرتبط: 10 باور غلط درباره انیمه ها که باید کنار گذاشته شوند!

داستان این انیمیشن سریالی از سال 2008 آغاز میشود. زمانی که جنگی بزرگ باعث تخریب بخش زیادی از کره زمین میشود. سلاح های ژئومغناطیسی فوق العاده قدرتمند زمین را از محور چرخش اش خارج میکنند و 5 قاره به کلی نابود میشوند. سطح آب دریاها بالا می آید و بعد از گذشت بیست سال از این اتفاق تنها دو نفر روی زمین باقی مانده اند. که در کنار هم و در جزیره ای کوچک زندگی میکنند. این دو بازمانده کونان و پیرمردی هستند که کونان او را پدربزرگ صدا میکند. این دو نفر در کنار هم شنا و ماهیگیری میکنند و اوقات خوشی دارند. اما شاید برخلاف تصورات آنها بازماندگان دیگری هم باشند. لانا دختر جوانی ست که بیهوش در ساحل پیدا میشود و همه دانسته های کونان و پدربزرگش را زیر سوال میبرد. ورود لانا سرآغازی برای یک داستان با موضوع تعقیب و گریز بود که باعث شکه شدن مخاطبان و البته خود کونان شد.


نگاهی به انیمه Future Boy Conan

این قسمت ممکن است بخشی از داستان را فاش کند!

انیمه future boy conan

سکانس آغازین بیکلام اما بامعنا

اولین سکانس انیمه تقریبا بیکلام است و مخاطب تنها پسر نوجوانی را میبیند که در حال شکار کوسه است. همین سکانس تا حدودی محیط ساکت و همینطور استقلال و بلندپروازی پسرک نوجوان را به نمایش میگذارد. به نظر میرسد این نوجوان قدرت های فراانسانی دارد که باعث برتری فیزیکی او نسبت به انسان های امروزی میشود. کونان هم مانند بقیه قهرمانان داستان های میازاکی حس قوی ای از وفاداری و قلبی قدرتمند را به مخاطب القا میکند. حس وفاداری و فداکاری کونان به قدری قدرتمند و تاثیرگذار است که باعث میشود بیننده به صورت ناخوداگاه او را تحسین و با خودش تکرار کند: “در این دوره و زمانه انسانی به خوبی این جوان کمتر پیدا میشود!”

مرتبط: بهترین انیمه های 2022 نتفلیکس 

تنها انسان های بازمانده به روی کره زمین

بعد از گذشت مدت نه چندان طولانی ای کونان دختر بیهوشی را در کناره دریا پیدا میکند. لانا دختر جوانی است که سفری خطرناک را شروع کرده و در حال فرار از دست مامورانی است که قصد گروگان گرفتنش را دارند. این ماموران قصد دارند از لانا به عنوان اهرم فشار به روی پدر لانا استفاده کنند. تا او به عنوان آخرین دانشمند انرژی خورشیدی دانشش را در اختیار آنها قرار دهد. اما فرار لانا باعث شد تا این داستان گروگانگیری به یک داستان تعقیب و گریز تبدیل شود. و کونان از همه جا بیخبر که تازه فهمیده به جز خودش و پدربزرگش انسان های دیگری هم در دنیا وجود دارند به عمق این مرداب تعقیب و گریز کشیده میشود.

کارکترهایی که مکمل یکدیگر هستند

کونان به عنوان پسرکی که از جامعه انسانی دور بوده اما پر از محبت است، در کنار لانا که کم کم او را با دنیای بیرون آشنا میکند تیم دونفره جالبی تشکیل می دهند. تا جایی که جیمسی با روحیات متفاوت و سرکشش وارد داستان میشود. نوجوانی که مثل دودکش دود میکند و مدام سیگار میکشد و به طرز خنده داری در دوبله انگلیسی با نام “اسموکیز” به معنی دودی شناخته میشود و به قدری از پذیرفتن مسئولیت متنفر است که خوردن “قورباغه” را به انجام دادن کاری که برخلاف میلش است ترجیح میدهد. همچنین گاهی اوقات برای کونان و لانا دردسر درست میکند و به آنها آسیب میرساند. اما با این حال در این مواقع مسئولیت اشتباهش را برعهده میگیرد و برای جبرانش تلاش میکند. به نوعی شخصیت پردازی پر از تضاد جیمسی اکثر مخاطبان را به یاد دوران خاصی از زندگی خودشان می اندازد.


شباهتها و تفاوت های بین انیمه Laputa: Castle In The Sky و Future Boy Conan

شباهتها و تفاوت های بین انیمه Laputa: Castle In The Sky و Future Boy Conan

شخصیت پردازی های مشابه

قبل تر اشاره کردیم که انیمه Future Boy Conan و Laputa از ایده مشابهی الهام گرفته شده اند. اما هرکدام شیوه و داستان متفاوتی را برای ارائه انتخاب کرده اند. برای درک بهتر این موضوع کافیست به کونان به چشم پروتاگونیست اصلی داستان قلعه ای در آسمان نگاه کنید. هردو پروتاگونیست روحیه ماجراجویانه و کنجکاوی دارند که محور اصلی داستان ست و روند پر از فراز و نشیب داستان که جوانان را هدف قرار میدهند. اما با این حال نسبت به بقیه آثار میازاکی سبک روایت سنتی تری دارند. شباهت آنتاگونیست های انیمه Future Boy Conan ، ماموران دولتی ای که به دنبال دستگیر کردن لانا هستند به دزدان دریایی در قلعه ای در آسمان یکی دیگر از نقاط مشترک این دو داستان است.

مرتبط: بهترین انیمه های سینمایی تاریخ

اشاره به مفاهیم انسانی و دوستدار محیط زیست

علاوه بر شباهت بین کارکترها، برجسته بودن مضامین دوستدار محیط زیست و ضد جنگ هر دو انیمه قابل توجه است. به نظر میرسد جنگ و محیط زیست برای هایائو میازاکی اهمیت خاصی دارد. به عنوان مثال ساکنین جزیره Industria غذای مصنوعی ای را مصرف میکنند که از پلاستیک ساخته شده است. و ساکنین High Harbor خارج از زمین اما در ارتباط با آن زندگی میکردند و اتصال خودشان با سیاره ای که منزلگاه اصلی شان بوده را هیچوقت قطع نکردند.

اهمیت محیط زیست در بقای زندگی و شادی انسان در تم موسیقی انیمه Future Boy Conan هم قابل مشاهده است. بخشی از موسیقی این انیمیشن اینطور این مهم را به مخاطب منتقل میکند: شنا کن و با شنا کردنت آب را متلاطم کن – بدو و زمین را احساس کن – چرا که ما زمین را بسیار دوست میداریم – چرا که طلوع آفتاب بسیار زیباست.

قالب کلی و تیم تولید

میتوانیم قالب کلی انیمه ها را اصلی ترین تفاوت بین این دو اثر در نظر بگیریم. انیمه لاپوتا قلعه ای در آسمان یک انیمیشن سینمایی ست که در طول دوره اکران بیش از 15 میلیون دلار در گیشه سینماها به فروش رسید. این اثر به علت داستان و فروش فوق العاده ای که داشت همچنان در خاطر بسیاری از افراد زنده است و البته کم نیستند افرادی که تازگی با تماشای این انیمیشن جذب دنیای انیمه شدند. اما از طرف دیگر، انیمه Future Boy Conan یک اثر سریالی ست که در 26 قسمت تهیه شده و به دلایلی خیلی خیلی کمتر از لاپوتا مورد توجه قرار گرفته. با اینکه هردو از ایده مشابهی پیروی میکنند، کارگردان و نویسنده مشابهی دارند، کمتر کسی این انیمیشن را تماشا کرده است.

احتمالا یکی از دلایل کمتر دیده شدن این اثر قدیمی تر بودن آن، و تصورات شخصی مثل “چون قدیمیه حتما کیفیت و گرافیک خوبی هم نداره” است. اینکه این انیمه، اثر مستقل میازاکی ست و قبل از تاسیس جیبلی ساخته شده هم بی تاثیر نیست. چون بیشتر افراد بر این باورند که تمامی (یا بیشترین تعداد از) آثار میازاکی تحت عنوان استودیو جیبلی ساخته شده؛ بنابراین آمار تعداد دفعات سرچ “لیست آثار آقای میازاکی” خیلی خیلی کمتر از آمار تعداد دفعات سرچ “بهترین انیمه های استودیو جیبلی” ست. به همین دلیل بعضی از انیمه های خوب همچنان بعد از سال ها گمنام باقی مانده اند.


تیم تولید انیمه پسر آینده کانن

انیمه Future Boy Conan

ایسائو تاکاهاتا یکی از بنیانگذاران استودیو جیبلی استوری برد های این پروژه را طراحی و دو قسمت از این مجموعه 26 قسمتی را کارگردانی کرده است. یاسو اوتسوکا کارگردان هنری اثر بوده و طراحی کارکترها را برعهده داشته است. کارگردان انیمه سینمایی زمزمه قلب – Whisper Of The Heart، یوشیفومی کندو نیز در مراحل ساخت و تولید انیمه نقش کلیدی و مهمی ایفا کرده است. شینیچیرو ایکیبه، آهنگساز سبک کلاسیک که به علت همکاری با آکیرا کوروساوا مورد احترام طرفداران انیمه و موسیقی قرار گرفته، تم موسیقی این سریال را ساخته است.

مرتبط: بهترین انیمه های کوتاه ؛ انیمه هایی که کمتر از 20 قسمت دارند!

اگر نگران کیفیت انیمه یا سبک طراحی و گرافیک قدیمی این انیمه هستید، و شاید به این فکر میکنید که باید بیخیال تماشا کردن این سریال بشوید؛ این قسمت را با دقت بیشتری بخوانید. این اثر به علت انتشار مجدد در آمریکا به صورت دیجیتال ویرایش شده و شما میتوانید این انیمیشن سریالی دوست داشتنی و نوستالژیک را با بهترین کیفیت ممکن تماشا کنید.

در حال حاضر دو نسخه از این انیمه موجود است. نسخه اولیه که ویرایش شده و با کیفیت بلوری قابل دانلود و تماشاست. و نسخه دوبله انگلیسی که کیفیت 4K دارد توسط کمپانی Vancouver’s Ocean که قبل از این نسخه زبان انگلیسی انیمه دختری که در زمان پرید (The Girl Who Leapt Through Time) و دراگون بال سری زد (Dragon Ball Z) دوبله کرده بود، آماده شده. اگر زبان برای شما اهمیت زیادی ندارد تماشای نسخه انگلیسی سریال خالی از لذت نخواهد بود. اما خود من دوبله اصلی ژاپنی را ترجیح میدهم.


مسیر تولید انیمیشن همیشه سختی های خودش را دارد

ساخت این برنامه مشکلات و سختی های مختص به خودش را هم داشت. از همان ابتدای کار میازاکی درباره پذیرفتن وظیفه کارگردانی مردد بود و بعد از اصرار زیاد اطرافیان و تیم تولید در نهایت کارگردانی این اثر را برعهده گرفت. تولید این برنامه مدام از برنامه زمان بندی مشخص شده عقب میماند. حتی اولین قسمت این مجموعه پس از انتشار نمره پایینی از مخاطبان دریافت کرد که برخلاف انتظار سازندگان بود. با این حال سازندگان از تولید این انیمه دلسرد و منصرف نشدند و به ساخت انیمه پسر آینده کانن ادامه دادند. و این پشتکار بعد از مدتی به ثمر نشست و انیمه Future Boy Conan طرفداران خودش را در ژاپن بدست آورد. و حتی به دلیل ترجمه و انتشار موفقی که در کشورهای عربی زبان داشت توانست مخاطبان خارجی را نیز جذب کند. این اثر به عنوان نماد “نتیجه دلچسب بعد از تلاش سخت” در صنعت انیمیشن سازی شناخته میشود.