با ما همراه باشید

روانشناسی

انواع پانیک اتک یا حمله وحشت زدگی را بشناسید!

منتشر شده

در

دلایل و انواع پانیک اتک یا حمله ی وحشت زدگی

در این مطلب قصد داریم شما را با ماهیت، دلایل و انواع پانیک اتک یا حمله ی وحشت زدگی آشنا کنیم. پانیک اتک یا حمله ی وحشت زدگی به طور ناگهانی آغاز می شود و در عرض 5 یا 10 دقیقه به اوج خود می رسد. در هر 5 نفر یکی در برهه ای از زندگی اش حملات پانیک را تجربه خواهد کرد.آمارها نشان می دهند که 65 میلیون نفر فقط در آمریکا مبتلا به پانیک اتک هستند.

برای آنهایی که هیچ آگاهی از نشانه های این اختلال ندارند، مثالی از احساسات و تجربه ی یک بیمار واقعی را شرح خواهیم داد.

” وقتی اولین حمله ی وحشت زدگی مو تجربه کردم، 25 سالم بود. شب خوابیدم و چند ساعت بعد با احساس مبهمی از وحشت از خواب بیدار شدم. همیشه یادمه که قلبم چطوری می کوبید. قفسه ی سینه ام به شدت درد می کرد. خیلی ترسیده بودم، مطمئن بودم که میمیرم و دچار یه حمله ی قلبی شدم. احساس عجیب و غریبی داشتم و انگار که از اون لحظه و از اون تجربه جدا بودم. احساس می کردم که مه و غبار کل اتاق خوابم رو گرفته. به سمت اتاق خواهرم دویدم، اما در حین دویدن احساس می کردم که یک ربات یا عروسک هستم که تحت کنترل یکی دیگه اس. خواهرم خیلی ترسیده بود و امبولانس زنگ زد. “


همچنین بخوانید: آیا درمان طبیعی بیماری پانیک اتک (وحشت زدگی) امکان پذیر است؟


حملات هراس معمولا با تپش قلب، عرق کردن، لرز، کوتاه شدن تنفس، تهوع، سرد و گرم شدن متوالی، احساس سرگیجه و گیجی، ترس از مرگ و یا دیوانه شدن، مسخ شخصیت و یا مسخ واقعیت همراه است.

مسخ واقعیت به این معناست محیط اطراف برای فرد غیر واقعی و یا خواب و رویا به نظر می رسد.(مثال: پوشیده شدن اتاق با دود یا غبار در مثال بالا. همچنین مسخ شخصیت به احساس جدا شدن فرد از بدنش اشاره دارد.( مثال: احساس روبات یا عروسک بودن)

افرادی که دچار حملات پانیک می شوند به دلیل احساس درد در سینه و شدت ضربان قلب، فکر می کنند که دچار حمله ی قلبی شده اند. در نتیجه شتابان به آمبولانس زنگ می زنند.

کنترل و مدیریت پانیک اتک با چکاپ پزشکی

قبل از هرچیز،  ابتدا باید اطمینان حاصل شود که هیچ وضعیت پزشکی مسئول حملات وحشت زدگی نیست. استفاده یا قطع مصرف برخی داروها، آسم، مشکلات تیروئید و سایر شرایط می تواند باعث حملات وحشت زدگی شوند یا با آن اشتباه گرفته شوند.

همچنین مفید است با ملاقات کردن یک متخصص بهداشت روانی، اطمینان حاصل کنید که این حملات بخشی از یک بیماری تشخیصی پزشکی یا روانپزشکی نیستند. در واقع حملات پانیک می تواند در خلال برخی از اختلالات روانی رخ دهد. اختلالاتی مانند :اختلال اضطراب اجتماعی، فوبیاهای خاص، اختلال استرس پس از سانحه و …

اگر یک مشکل پزشکی یا روانپزشکی وجود داشته باشد، داروهای مناسب و یا روان درمانی برای درمان آن مشکل می تواند به کنترل حملات وحشت زدگی نیز کمک کند.

ماهیت و دلایل پانیک اتک

دلیل تجربه ی پانیک اتک با اختلال پانک هنوز مشخص نیست. اما ژنتیک، استرس عمده، تغییرات خاصی در قسمت هایی از عملکرد مغز و حساسیت بیشتر نسبت به استرس یا متمایل بودن به احساسات منفی می تواند نقش مهمی در این زمینه ایفا کند.

در یک حمله ی وحشت زدگی فرد به نوعی در موقعیت جنگ یا گریز قرار می گیرد. پاسخ جنگ یا گریز یک واکنش فیزیولوژیکی است که بدن را برای مقابله با تهدید (جنگ) و یا فرار از موقعیت (گریز) آماده می کند.  این پاسخ فیزولوژیکی حداقل تا حدی می تواند بسیاری از نشانه های پانیک اتک را توضیح دهد. به توضیحات زیر توجه کنید.

در حین موقعیت جنگ و گریز چه اتفاقی برای بدن ما می افتد؟ ضربان قلب برای خونرسانی بیشتر به اندام هایی که نقش مهمی در مدیریت تهدید ایفا می کنند، افزایش پیدا می کند. مثل ماهیچه های اسکلتی که برای مبارزه یا فرار از خطر استفاده می شوند.


همچنین بخوانید: مشکلات جسمی که باعث اضطراب می شوند و باید ابتدا آنها را رفع کنید! 


میزان تنفس نیز شتاب می یابد، زیرا ریه ها باید بتوانند تقاضای اضافی برای اکسیژن را تامین کنند. و همینطور اکسیژن بیشتری برای تغذیه ی ارگان هایی که در طی حمله بیشتر فعال هستند لازم است.

مصرف انرژی نیز افزایش می یابد. در نتیجه ی سوختن انرژی در بدن، فرد احساس گرما میکند و عرق می کند و این باعث احساس سرما در فرد می شود. و این چرخه ممکن است ادامه پیدا کند.

همینطور در این حین، عملکردهایی که در آن لحظه مفید نیستند (مثل تولیدمثل و گوارش) سرکوب می شوند. این واکنش می تواند  توضیح دهد که چرا ما زمانی که خیلی می ترسیم تمایل به خالی کردن مثانه یا روده را داریم.

انواع پانیک اتک یا حمله ی وحشت زدگی

حمله ی وحشت زدگی قابل پیش بینی زمانی رخ می دهد که شما در موقعیتی قرار می گیرید که از قبل می دانید باعث اضطراب شما خواهد شد.  به طور مثال اگر چیزی که از آن هراس یا فوبیا دارید، در مقابل شما قرار بگیرد، یا اگر اضطراب اجتماعی دارید و به طور غیر نتظره به رقص با یک غریبه دعوت شوید پس حتما حمله ی وجشت زدگی را تجربه خواهید کرد.  پاسخی معمول برای حمله ی وحست زدگی پیش بینی شده، فرار از موقعیت است. البته گاهی فرار امکان پذیر نیست مثل زمانی که در یک جلسه ی کاری هستید.

در حمله ی وحشت زدگی غیرقابل انتظار که اغلب در انواع هراس یا فوبیا ها اتفاق می افتد، فرد نمی تواند به دلیل خاصی برای وحشتی که دارد اشاره کند. فرد می تواند در حال انجام هرکاری باشد یا حتی خواب باشد و حمله ی پانیک به او دست دهد به طوریکه حتی نمی تواند یک دلیل مشخص برای آن ذکر کند.

این وضعیت می توانید توضیح دهد که چرا افرادی که دچار اختلال پانیک هستند، می ترسند که دیوانه شوند یا بمیرند. آنها ترس بسیار زیادی را تجربه می کنند و در عین حال نمی توانند مبنع ترسشان را پیدا کنند.  آنها نمیتوانند واکنش شدید بدن خود را درک کنند.

صرف نظر از اینکه کدام نوع از حملات پانیک را تجربه می کنید، نه جنگ موثر است نه گریز. آنها فقط باعث می شوند حملاتی که در آینده رخ می دهند طولانی تر و شدید تر شوند. پس چه باید بکنید؟ در مطلب بعدی که منتشر خواهیم کرد، به شما راهکاری به نظر غیرمنطقی ولی مفید را ارائه خواهیم داد.

در ادامه بخوانید: آگورافوبیا یا هراس از مکان های باز چیست؟ و چگونه درمان می شود؟

تبلیغات
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید
0 0 رای ها
امتیاز شما به این مطلب
مشترک شدن
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات

روانشناسی

چگونه در فضای مجازی جذاب به نظر برسیم؟ 23 ترفند برای جلب توجه دیگران

منتشر شده

در

چگونه در فضای مجازی جذاب به نظر برسیم

امروزه به لطف تکنولوژی زندگی ما انسان‌ها به طرز چشمگیری دچار تغییر و تحول شده است. یکی از مهم‌ترین این تغییرات در حوزه ارتباطات رخ داده است، به طوری که بسیاری از آشنایی‌ها و گفتگوها در فضای مجازی و رسانه‌‌های اجتماعی شکل‌ می‌گیرد. از آنجا که فعالیت در این رسانه‌ها به اوج خود رسیده است و پیام‌رسان‌ها جایگاه ویژه‌ای در زندگی شخصی و کاری افراد پیدا کرده‌اند، آشنایی با اصول درست استفاده از آن‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد. اگر می‌خواهید سایر افراد را در حین استفاده از فضای مجازی مجذوب خود کنید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. در این مطلب درباره آداب معاشرت در فضای مجازی صبحت می‌کنیم و در انتها به این سوال که به عنوان یک پسر یا دختر چگونه در فضای مجازی جذاب به نظر برسیم پاسخ می‌دهیم.

در ادامه بخوانید » باز کردن سر صحبت در فضای مجازی ؛ چطور سرصحبت را با چت کردن باز کنیم؟ 

چگونه در فضای مجازی جذاب به نظر برسیم؟

پیام‌رسان‌ها و رسانه‌های اجتماعی این امکان را برای همه مردم فراهم کرده‌اند که در هر زمان یا مکان که می‌خواهند با دیگران تعامل داشته باشند. این موضوع نه تنها برقراری ارتباط را آسان‌تر کرده است، بلکه بسیار هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد. اما اگر با اصول آن آشنا نباشید، ممکن است شخصیت و جایگاه خود را زیر سوال ببرید یا باعث آزار دیگران شوید و آن‌ها را دچار سوء تفاهم کنید. نکاتی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم به شما در برقراری ارتباطات سازنده و پایدار در فضای مجازی کمک می‌کنند.

آداب معاشرت در فضای مجازی،؛ بایدها و نبایدها

همان‌طور که آداب معاشرت را در ارتباطات حضوری رعایت می‌کنید، لازم است در فضای مجازی هم به اصول زیر پایبند باشید:

1. با سلام شروع کنید

گفتگوی خود را همیشه با سلام و احوالپرسی آغاز کنید. چیزی مانند سلام، صبح بخیر، روز بخیر و… انتخاب‌ خوبی برای مکالمه و روش مودبانه‌ای برای شروع بحث است.

در ادامه بخوانید » چگونه می توانیم شماره مجازی داشته باشیم؟ 

2. گفتگو را در ساعت‌های پایانی شب شروع نکنید

چه به صورت خصوصی چت می‌کنید و چه به صورت گروهی، بهتر است دیروقت که احتمالا همه خود را برای خواب آماده می‌کنند شروع به گفتگو نکنید. معمولا اواخر بعد از ظهر یا عصر که افراد از مدرسه یا سر کار به خانه برمی‌گردند زمان مناسبی برای انجام این کار است، مگر اینکه فرد مورد نظر شما زمان دیگری را پیشنهاد دهد.

3. به تنوع عقاید احترام بگذارید

این واقعیت را بپذیرید که همه مانند شما فکر نمی‌کنند. بنابراین، به نظرات دیگران احترام بگذارید و از مسخره کردن آن‌ها خودداری کنید. همچنین به یاد داشته باشید که رسانه‌‌های اجتماعی مکانی برای رهاسازی خشم نیستند، بلکه بستری برای شروع گفتگوهای معنادار و سازنده هستند.

در ادامه بخوانید » اروتومانیا یا خودمعشوق پنداری ؛ هرآنچه باید بدانید! 

4. تا حد امکان پیام‌ها را تکه‌تکه نکنید

بعضی افراد عادت دارند که هر کلمه یا نصف جمله را به صورت جداگانه ارسال کنند. این کار ممکن است برای گیرنده پیام آزاردهنده باشد. به جای تایپ کردن چند خط برای احوال‌پرسی و شکستن یخ گفتگو، سعی کنید همه را در یک پیام واحد قرار دهید و جملات را به طور کامل ارسال کنید.

5. در چت‌های گروهی فقط با یک نفر صحبت نکنید

اگر به صورت گروهی در حال گفتگو هستید، مکالمه را فقط با یک شخص خاص ادامه ندهید. اگر چیز جداگانه‌ای برای بحث وجود دارد، آن را به چت خصوصی ببرید و از گروه صرف‌نظر کنید.

6. در گفتگو عجله نکنید

هنگامی که در مورد یک موضوع مهم صحبت می‌کنید، قبل از اینکه به موضوع دیگری بپردازید، مطمئن شوید که طرف مقابل شما همه نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کرده است. این موضوع در چت‌های گروهی هم اهمیت زیادی دارد.

در ادامه بخوانید » آیا تکنولوژی مانع تجربه عشق های واقعی و جذاب قدیمی شده است؟ 

7. در صورت ترک گفتگو اعلام کنید

اگر در حین گفتگو مشغول به کار شدید و دیگر قادر به ادامه بحث نبودید، حتما به طرف مقابل اطلاع دهید که در حال ترک گفتگو هستید تا منتظر پاسخ شما نماند. اینکه ارتباط را به طور ناگهانی رها کنید اصلا محترمانه نیست.

8. اجازه دهید مکالمه به موقع به پایان برسد

هنگامی که هدف گفتگو برآورده شد و هر 2 طرف هر آنچه که لازم بود را مطرح کردید، خداحافظی کنید و اجازه دهید که مکالمه به پایان برسد. هرگز برای مدت طولانی به پیام دادن ادامه ندهید.

بیشتر بخوانید: با 6 فایده شبکه های اجتماعی آشنا شوید!

چگونه در فضای مجازی یک دختر را مجذوب خود کنیم؟

آشنایی دختران و پسران از طریق پیام‌رسان‌ها و رسانه‌های اجتماعی یکی از پیامدهای گسترش اینترنت است. این موضوع باعث شده است که بسیاری از پسران این سوال را مطرح کنند که چگونه در فضای مجازی جذاب به نظر برسیم. اگر به عنوان یک پسر می‌خواهید از این فضا برای آشنا شدن با دختر مورد علاقه خود استفاده کنید ، نکات زیر به شما کمک می‌کنند که این ارتباط را به شکل صحیح پیش ببرید.

1. ثابت قدم باشید

لازم نیست هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه‌روز پیام بفرستید، اما نباید به طور ناگهانی برای چند روز ناپدید شوید. این کار برای آن دختر بسیار گیج‌کننده است و حتی ممکن است فکر کند که شما از ارتباط با او پشیمان شده‌اید و واقعا او را دوست ندارید. پس سعی کنید همیشه یک الگوی ارتباط ثابت داشته باشید و اگر چند روز نمی‌توانید گفتگو کنید، به طرف مقابل خود اطلاع دهید.

2. وقت‌شناس باشید

حواس‌تان باشد که طرف مقابل در ساعت‌های مختلف روز چه کاری انجام می‌دهد. از تماس تلفنی و حتی ارسال پیامک در ساعت‌هایی که او مشغول است یا می‌دانید که به جایی می‌رود، خودداری کنید. چون در غیر این صورت ممکن است یک فرد بی‌ملاحظه به نظر برسید. در ابتدای آشنایی از آن دختر بپرسید که چه زمان‌هایی برای گفتگو مناسب‌تر است. البته هنگامی که رابطه شما صمیمی‌تر می‌شود، طبیعی است که احتمالا بتوانید در سایر زمان‌ها هم با او ارتباط داشته باشید.

در ادامه بخوانید » احساس تنهایی و بهترین راه های مقابله با آن 

3. یکبار پیامک بزنید و سپس گوشی را کنار بگذارید

آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که شخصی یک متن را چند بار پشت سر هم ارسال کند؟ این کار آزاردهنده است و روی دختر مورد علاقه شما تاثیر منفی می‌گذارد. در نتیجه، ممکن است رابطه شما را تیره و تار کند. حتی اگر احساس می‌کنید که نادیده گرفته شده‌اید، با تمایل شدیدی که برای ارسال مجدد پیام دارید مبارزه کنید.

4. از ارسال پیام‌های بی‌هدف خودداری کنید

قبل از اینکه پیام بفرستید به این فکر کنید که هدف اصلی شما از انجام این کار چیست. آیا می‌خواهید فقط احوال‌پرسی کنید یا او را بهتر بشناسید؟ مشخص کردن هدف به شما کمک می‌کند که ارتباط را در مسیر درست هدایت کنید و در عین حال وقت خود یا طرف مقابل را هدر ندهید. هنگامی که پیام‌های بی‌هدف ارسال می‌کنید، نمی‌توانید دختر مورد نظرتان را درگیر گفتگو کنید.

بیشتر بخوانید: 5 راه برای محافظت از روابط اجتماعی

5. از او تعریف کنید

همه انسان‌ها دوست دارند که توانمندی‌های خود را به نمایش بگذارند و از سوی دیگر تحسین شوند. تعریف و تمجید به شما کمک می‌کند که در قلب دختر مورد علاقه خود نفوذ کنید و حس احترام او را نسبت به خود برانگیزید. برای مثال، می‌توانید در مورد ویژگی‌های ظاهری یا شخصیتی او مانند مهربانی، سرزندگی، زیرکی و… صحبت کنید. فقط مراقب باشید که متهم به نگاه جنسیتی نشوید.

6. از دروغ گفتن خودداری کنید

وقتی با این سوال که چگونه در فضای مجازی جذاب به نظر برسیم مواجه می‌شوید، هرگز به فکر دروغ گفتن یا نقش بازی کردن نباشید. بعضی از دروغ‌ها بی‌ضرر به نظر می‌رسند، اما در نهایت می‌توانند منجر به بی‌اعتمادی شوند و پایه‌های رابطه شما را متزلزل کنند.

در ادامه بخوانید »  تاثیر شبکه های اجتماعی بر روابط زناشویی چگونه است؟ 

7. تصور نکنید که او می‌تواند ذهن شما را بخواند

یکی از مشکلات ارتباط در پیام‌رسان‌ها و رسانه‌های اجتماعی این است که فضای زیادی برای فرضیات باقی می‌گذارد. از آنجا که چت کردن فاقد زبان بدن و ارتباط غیرکلامی است، ممکن است تصور کنید که طرف مقابل شما کاملا منظورتان را درک می‌کند. اما در حقیقت او ذهن‌خوانی بلد نیست، بنابراین باید کلمات و جملات خود را دقیق و واضح بیان کنید تا سوء تفاهم پیش نیاید.

چگونه در فضای مجازی با یک پسر چت کنیم؟

هر چقدر شخصیت انسان جذاب‌تر باشد، برقراری ارتباط با دیگران برای او راحت‌تر است. این موضوع به خصوص در تعامل بین دختر و پسر بیشتر به چشم می‌آید. اگر به عنوان یک دختر می‌خواهید در فضای مجازی جذاب‌تر به نظر برسید و رابطه پایدارتری با پسر مورد علاقه خود داشته باشید، نکات زیر را به خاطر بسپارید:

در ادامه بخوانید » اشتباهات رایج در پیام دادن که باعث از بین رفتن روابط تان می شوند!

1. شوخ‌طبع باشید

وقتی این سوال مطرح می‌شود که چگونه در فضای مجازی جذاب به نظر برسیم لازم است به شوخ‌طبعی به عنوان یک عامل مهم اشاره کرد. شوخ‌طبعی انسان‌ها را به هم پیوند می‌دهد و رابطه آن‌ها را صمیمانه‌تر می‌کند. به همین دلیل، همه مردم جذب افراد شوخ‌طبع می‌شوند و از معاشرت با آن‌ها لذت می‌برند.

کافی است یک مطلب بامزه برای پسر مورد علاقه خود بفرستید تا او به صحبت کردن با شما تمایل بیشتری نشان دهد. حتی شوخ‌طبعی هنگام اختلاف نظر هم به کمک شما می‌آید تا تنش را راحت‌تر از بین ببرید و طرف مقابل خود را آرام کنید. فقط فراموش نکنید که شوخ‌طبعی با گستاخی و مسخره کردن متفاوت است. همچنین نباید در هر مکان یا زمانی شوخی کنید، چون شوخی نادرست می‌تواند رابطه شما را خراب کند.

بیشتر بخوانید: هوش اجتماعی چیست؟ چگونه هوش اجتماعی مان را تقویت کنیم؟

2. هر جا که لازم است از ایموجی استفاده کنید

ایموجی‌ها به این منظور طراحی شده‌اند که منظور شما را بهتر به دیگران منتقل کنند و یک جلوه زیبا به صحبت‌های شما بدهند. آن‌ها می‌توانند برقراری ارتباط را راحت‌تر کنند و احتمال سوء تفاهم را کاهش دهند. اما مراقب باشید که در این کار زیاده‌روی نکنید. در حدی از ایموجی استفاده کنید که هدف از پیام شما را نشان دهد.

3. همیشه در دسترس نباشید

بدون شک صحبت کردن با پسری که به او علاقه دارید می‌تواند سرگرم‌کننده و هیجان‌انگیز باشد. اما بیش از حد در دسترس بودن هم ظاهر خوبی ندارد و ممکن است شما را یک شخص وابسته نشان دهد. منظور از این توصیه بی‌محلی کردن یا نادیده گرفتن طرف مقابل نیست. بلکه منظور این است که برای خود ارزش قائل باشید و همیشه به درخواست‌های او پاسخ مثبت ندهید یا به خاطر او کارهای مهم خود را کنار نگذارید. این کار این پیام را ارسال می‌کند که چیزی مهم‌تر از او در زندگی شما وجود ندارد. به پسر مورد علاقه خود نشان دهید که هدفمند هستید و به زندگی شخصی خود اهمیت می‌دهید.

4. گاهی اوقات پیام صوتی بفرستید

هنگامی که رابطه شما کمی صمیمی‌تر شد، می‌توانید گاهی اوقات صحبت‌های مهم، حرف‌های احساسی یا پیام‌هایی که با شوخی و طنز همراه هستند را با پیام صوتی ارسال کنید. این کار هم تاثیرگذاری کلام شما را روی ذهن طرف مقابل افزایش می‌دهد و هم کمک می‌کند که پیام‌تان به درستی تفسیر شود. در بعضی موارد، وقتی پیام متنی ارسال می‌کنید، مفهوم صحبت شما زیر سوال می‌رود یا باعث سوء تفاهم می‌شود.

در ادامه بخوانید » BDSM (سادومازوخیسم) چیست؟ 

5. دائما شکایت نکنید

هر چقدر صمیمت شما با پسر مورد علاقه‌اتان بیشتر می‌شود، طبیعی است که راحت‌تر بتوانید در مورد مشکلات خود و آنچه که شما را آزار می‌دهد صحبت کنید. اما اگر می‌پرسید که چگونه در فضای مجازی جذاب به نظر برسیم باید بگوییم که غر زدن مداوم خسته‌کننده و حتی گاهی اوقات نشانه درماندگی است. اینکه دائما عیب‌جویی کنید یا غر بزنید یک رفتار مخرب است که باعث می‌شود طرف مقابل فکر کند هیچ کنترلی روی زندگی خود ندارید. در نتیجه، به تدریج از ادامه ارتباط ناامید می‌شود و تعامل خود را با شما کم می‌کند.

6. همیشه شما شروع‌کننده گفتگو نباشید

برای اینکه یک رابطه صمیمی و پایدار داشته باشید لازم است هر 2 نفر برای حفظ آن تلاش کنید. بنابراین، همیشه شما برای گفتگو پیش‌قدم نشوید. گاهی اوقات صبر کنید که طرف مقابل آغازکننده ارتباط باشد. سپس به او بگویید که چقدر از این کار او خوشحال می‌شوید.

در ادامه بخوانید » آیا اینستاگرام رابطه ها را خراب می کند؟ این 9 اشتباه را در اینستاگرام مرتکب نشوید! 

7. سوالات باز بپرسید

اگر می‌خواهید رابطه طولانی‌تری با طرف مقابل داشته باشید و او را مجذوب خود کنید، در مورد کار، زندگی و سرگرمی‌های او سوالات باز بپرسید، یعنی سوالاتی که فقط با «بله» و «خیر» پاسخ داده نمی‌شوند و به توضیح نیاز دارند. این کار هم علاقه شما را به ادامه گفتگو نشان می‌دهد و هم می‌تواند به شما در شناخت پسر مورد علاقه‌اتان کمک کند.

8. به موقع چت را به پایان برسانید

در پاسخ به این سوال که چگونه در فضای مجازی جذاب به نظر برسیم باید بگوییم که وقت‌شناسی در شروع کردن گفتگو یا پایان دادن به آن اهمیت زیادی در شکل‌گیری ارتباطات پایدار دارد. اگر زمان نامناسبی را برای این کار انتخاب کنید یا بحث را بدون هدف برای مدت طولانی ادامه دهید، باعث خستگی طرف مقابل می‌شوید که این از تاثیرگذاری شما می‌کاهد. بنابراین، همیشه مشغله‌ها و برنامه‌های شخصی او را در نظر بگیرید و زمانی که دیگر لازم نیست به گفتگو ادامه ندهید.

در ادامه بخوانید: استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی باعث ایجاد حس تنهایی و افسردگی می شود!

ادامه مطلب

روانشناسی

تاثیر ورزش های رزمی بر ذهن ؛ از کاهش استرس تا تقویت حافظه

منتشر شده

در

تاثیر ورزش های رزمی بر ذهن

همه ما می‌دانیم که ورزش کردن فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما در مورد اثرات انواع خاصی از ورزش از جمله ورزش‌های رزمی چه می‌دانیم؟ تحقیقات نشان می‌دهد که فواید ورزش‌های رزمی فراتر از سلامت جسم است و انجام آن می‌تواند با طیف وسیعی از مزیت‌های ذهنی و شناختی همراه باشد. به همین دلیل، تصمیم داریم در این مقاله درباره تاثیر ورزش های رزمی بر ذهن صحبت کنیم. ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.  

در ادامه بخوانید » UFC چیست؟ هرآنچه باید در مورد مسابقات یو اف سی بدانید! 

تاثیر ورزش های رزمی بر ذهن و مغز

ورزش‌های رزمی نه تنها روی سلامت جسم تاثیر دارند، بلکه می‌توانند سلامت روان را هم بهبود بخشند و عملکرد مغز را تقویت کنند. به عنوان مثال:

1. استرس را کاهش می‌دهند

ورزش رزمی به کاهش استرس و افزایش تاب‌آوری ذهنی منجر می‌شود، چرا که اغلب شامل مدیتیشن، تنفس کنترل‌ شده و تکنیک‌های تمرکز حواس است و ذهنیتی آرام و متمرکز را تشویق می‌کند. علاوه بر این، ترشح اندورفین در حین ورزش به مبارزه با اضطراب و افسردگی کمک می‌کند و در عین حال خلق و خو و بهزیستی روانی را بهبود می‌بخشد. ورزش‌های رزمی افراد را به ابزارهایی مجهز می‌کنند که از طریق تقویت انعطاف‌پذیری ذهنی می‌توانند چالش‌ها و شکست‌ها را به طور موثرتری پشت سر بگذارند.

بیشتر بخوانید: فواید ورزش برای سلامت روان | 5 فایده بی نظیر ورزش برای ذهن

2. توانایی‌های شناختی را تقویت می‌کنند

ورزش‌های رزمی شامل حرکات پیچیده، افکار استراتژیک و درگیری ذهنی مداوم هستند که همگی به بهبود توانایی‌های شناختی کمک می‌کنند. طراحی و انجام تکنیک‌های ورزشی به تمرکز و تصمیم‌گیری سریع نیاز دارد. ورزشکاران باید حرکات حریف خود را تجزیه و تحلیل و اقدامات بعدی او را پیش‌بینی کنند و در عین حال به آن پاسخ دهند.

این تحریک ذهنی مداوم عملکردهای شناختی مانند حافظه، تمرکز، دامنه توجه و مهارت‌های حل مسئله را بهبود می‌بخشد. از سوی دیگر، تمرین منظم محیطی ایجاد می‌کند که مغز را به چالش می‌کشد و در نتیجه عملکرد شناختی را تقویت می‌کند.

در ادامه بخوانید » بهترین انیمه های رزمی | 15 انیمه برتر ژانر هنرهای رزمی

3. نوروپلاستیسیتی مغز را افزایش می‌دهند

نوروپلاستیسیتی به توانایی مغز برای سازگاری با تغییرات و سیم‌کشی مجدد در پاسخ به تجربیات و چالش‌های جدید اشاره دارد. درگیر شدن در ورزش‌های رزمی با ایجاد اتصالات عصبی جدید و تقویت اتصالات موجود باعث افزایش انعطاف‌پذیری عصبی می‌شود.

تکنیک‌های پیچیده به هماهنگی دقیق حرکات نیاز دارند و چند ناحیه از مغز را به طور همزمان تحریک می‌کنند. در نتیجه، این توانایی را به ورزشکاران می‌دهند که مهارت‌های جدید را به طور موثرتری بیاموزند.

تاثیر ورزش‌های رزمی بر مغز

4. تمرکز را بهبود می‌بخشند

شواهد در مورد تاثیر ورزش های رزمی بر ذهن نشان می‌دهد که یکی از مزایای حیاتی آن‌ها افزایش تمرکز است. در طول تمرین، ورزشکاران باید روی حرکات خود تمرکز کنند و در عین حال از اقدامات حریف آگاه باشند. این درگیری ذهنی مداوم به مغز می‌آموزد که عوامل حواس‌پرتی را فیلتر و تمام توجه خود را معطوف ورزش کند.

توانایی حفظ تمرکز در جنبه‌های مختلف زندگی اعم از فعالیت‌های تحصیلی یا حرفه‌ای، حل مسئله یا حتی انجام کارهای روزمره ضروری است. ورزش رزمی این توانایی را تقویت می‌کند و عملکرد شناختی را در داخل و خارج از محیط باشگاه افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: فواید ورزش های آبی چیست؟

5. از زوال شناختی پیشگیری می‌کنند

تاثیر ورزش‌‌های رزمی در پیشگیری از زوال شناختی مرتبط با افزایش سن یا به تاخیر انداختن آن چشمگیر است. مطالعات در مورد تاثیر ورزش های رزمی بر ذهن نشان می‌دهد که انجام منظم آن می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دمانس (زوال عقل) و آلزایمر را کاهش دهد. این نوع ورزش‌ها ترکیبی از تمرین بدنی، تحریک ذهنی و تعامل اجتماعی هستند که همگی به حفظ عملکرد شناختی و ارتقای سلامت مغز کمک می‌کنند. با به چالش کشیدن مغز از طریق حرکات مختلف، ورزشکاران می‌توانند انعطاف‌پذیری مغز را افزایش دهند، سرعت پیشرفت زوال شناختی را کم کنند و سلامت مغز را در دوران سالمندی بهبود بخشند.

6. احتمال پرخاشگری را کاهش می‌دهند

در یک مطالعه در ایالات متحده آمریکا، کودکان هشت تا 11 ساله تحت آموزش ورزش‌های رزمی قرار گرفتند که بر احترام به دیگران و دفاع از خود به عنوان بخشی از یک برنامه ضدقلدری متمرکز بود. علاوه بر این، به کودکان آموزش داده می‌شد که چگونه در موقعیت‌های حساس، خودکنترلی داشته باشند.

در ادامه » مبارزه اسرائیل آدسانیا با یوئل رومرو را بصورت کامل تماشا کنید + نتایج سایر بازی ها UFC 248

محققان دریافتند که آموزش ورزش‌های رزمی باعث کاهش رفتارهای پرخاشگرانه در پسران می‌شود و احتمال اینکه آن‌ها به کمک فردی که مورد آزار و اذیت قرار گرفته است بروند را افزایش می‌دهد. البته تغییرات قابل‌توجهی در رفتار دختران مشاهده نشد، احتمالا به این دلیل که قبل از ورزش سطح پرخاشگری فیزیکی در دختران نسبت به پسران کمتر بود.

کاهش پرخاشگری با انجام ورزش‌های رزمی

جالب است بدانید که این اثر ضد‌پرخاشگری به کودکان خردسال محدود نمی‌شود. یک تحقیق دیگر در مورد تاثیر ورزش های رزمی بر ذهن نشان داد که میزان پرخاشگری فیزیکی و کلامی و همچنین خصومت در نوجوانانی که ورزش‌های رزمی انجام می‌دهند کاهش می‌یابد.

در ادامه بخوانید » نگاهی به فصل اول انیمه Kengan Ashura ؛ یکی از بهترین انیمه های رزمی چند سال اخیر !

7. بهزیستی عاطفی را افزایش می‌دهند

بین بهزیستی عاطفی و سلامت جسم ارتباط وجود دارد و ورزش‌های رزمی می‌توانند بهزیستی عاطفی افراد را بهبود بخشند. در یک مطالعه از 45 سالمند 67 تا 93 ساله خواسته شد که به مدت سه تا 6 ماه در تمرینات کاراته، فعالیت‌های بدنی غیررزمی یا جلسات آموزش شناختی شرکت کنند. در انتهای مطالعه، افراد سالمندی که ورزش کاراته انجام دادند نسبت به 2 گروه دیگر افسردگی کمتری داشتند. همچنین از سطح عزت نفس بالاتری برخوردار بودند.

8. حافظه را بهبود می‌بخشند

محققان ایتالیایی پس از مقایسه افراد بی‌تحرک با گروهی از افراد که کاراته انجام می‌دادند متوجه شدند که ورزش‌های رزمی مانند کاراته می‌توانند حافظه کاری را بهبود بخشند. آن‌ها از آزمونی استفاده کردند که شامل یادآوری و تکرار یک سری اعداد بود. کسانی که کاراته انجام می‌دادند در مقایسه با افراد بی‌تحرک عملکرد بهتری داشتند، به این معنی که می‌توانستند اعداد بیشتری را به خاطر بیاورند.

بیشتر بخوانید: روزی دو بار ورزش کردن ؛ هرآنچه باید در این مورد بدانید!

کلام پایانی

اگرچه تاثیر ورزش های رزمی بر ذهن گسترده است و این نوع تمرینات ابزار قدرتمندی برای تنظیم و تغییر احساسات هستند، اما هرگز نمی‌توانند جایگزین درمان‌های استاندارد شوند. اگر تجربیات عاطفی ناراحت‌کننده‌ای دارید که روی توانایی و عملکرد شما تاثیر گذاشته‌اند، با یک متخصص سلامت روان صحبت کنید.

منابع: theconversation, budokan

ادامه مطلب

داغ ترین ها

0
خوشحال میشیم نظرتونو بدونیمx